ARENDAL: Festivalleder Aronsen kan se tilbake på ni begivenhetsrike dager og en vellykket Canal Street-festival.

60 arrangementer er unnagjort, og status er 18.000 solgte billetter og rundt 29.000 besøkende. Antall solgte billetter har en økning på 80 prosent, sammenlignet med i fjor. Jazz— og bluesfestivalen i Arendal har dermed gått forbi Kongsberg Jazzfestival i billettsalget.

— Dette er et utrolig løft for festivalen. Vi har utviklet oss og tatt mange skitt videre, slik at vi nå er i første divisjon blant jazz- og bluesfestivalene, sier Aronsen til fvn.no.

Han forteller at festivalen har hatt en rask vekst over flere år.

— Denne veksten er positiv og ønsket. Alle arrangementene ble gjennomført uten problemer, og vi har fått utrolig god respons fra både artister, publikum og byen. De 500 frivillige er slitne, men blide og fornøyde, sier Aronsen, som også har hatt værgudene på sin side.

Nå skal festivalledelsen utvikle konseptet, og sikre kvaliteten i alle ledd.

Canal Street har tatt i bruk 21 ulike steder til arrangementer og scener. Noe av festivalens særpreg er å gi folk store musikkopplevelser på spesielle steder. Nesten ingen konserter foregår inne i ordinære konsertsaler. Nylig ble Arendal kirkegård benyttet til jazzparade og to konserter for rundt 600 publikummere.

— Vi får skryt fra artister og publikum for varmen og personligheten til festivalen. Denne kvaliteten må sikres og rendyrkes, mener festivallederen