Japan. Rundt 128 millioner innbyggere, 12,5 millioner i hovedstaden Tokyo. MTV Japan hadde seks millioner seere på denne tiden i fjor.

– Det er så merkelig. I mitt hode er jeg fortsatt Aleksander Denstad With fra Arne Garborgs vei i Trondheim, jeg passer ikke inn i sånne settinger. Derfor blir det ekstra gøy, sier With.

Kofferten er nesten pakket og sushien lokker. Albumet «Coming home» skal lanseres i et land der «Idol-» ikke står foran artistens navn.

– Det gleder jeg meg til. Man slipper å bli forhåndsdømt på grunn av det noe negative stempelet Idol har fått hos enkelte grupper.

Aleks som alle andre

Fra mandag til lørdag regner With med å få omtrent to timer fri. En kort spasertur i Tokyos sentrum er det eneste turistmålet i denne omgang.

– Det blir veldig hektisk, jeg skal på en hel haug med intervjuer for tv, radio og blader hver eneste dag. Jeg blir lansert som en hvilken som helst annen artist og må gjennom de samme tingene, sier With, klar for utfordringen.

– Derfor skal det bli en så utrolig opplevelse å høre singelen bli spilt på radio, se videoen på japansk MTV og se navnet mitt på Billboard Live sine plakater.

Østenfor Sverige

Lanseringsuken blir bare en smakebit på all sushien som kommer. I september blir det tre uker på turné i de største japanske byene.

Trønderen har blitt invitert med på musikkmagasinet Billboards live musikkfestivaler i Osaka, Fukuoka og Tokyo i september. Der skal det Idol-frie navnet hans dele plakat med blant andre Babyface, Steely Dan og Amerie.

Har du vært i Asia tidligere?

– Nei, jeg har aldri vært øst for Sverige. Det skal bli en ny opplevelse, kulturen er så annerledes der. Jeg har blitt gjort oppmerksom på en del ting man kan og ikke kan gjøre.

Som for eksempel?

– Som at du alltid må spise opp maten din, og aldri be om mer. Det betyr lykke å strø salt rundt seg, og det er høflig å slurpe.

Nytt materiale

Albumet i Japan blir det samme som her hjemme, men akustiske versjoner av tre låter er lagt til for anledningen. Første singel blir «The other side».

– Jeg har skrevet tre nye låter, men de fins bare i hodet mitt. Om jeg kommer til å framføre dem er vi ikke sikre på ennå, men jeg er klar dersom jeg må utvide settet mitt, forteller With.

Dermed er det gode muligheter for det norske publikum, dersom de maser litt ekstra på konsertene. Før Japan-turneen skal nemlig helten fra Arne Garborgsvei i Trondheim ut på norgesturné.

Konserter:

4. mai – Hå

7. juni – Heimdal

9. juni – Oppdal

21. juni – Kristiansund

22. juni – Surnadal

5. juli – Sandøy

27. juli – Frosta

25. august – Sandefjord

Nye konserter dukker opp etter hvert, så følg med på den offisielle nettsiden.