FARSUND: Lørdag var Nystøyl på skjermen for første gang, til stor glede for sine to gutter på henholdsvis 4 og 2 år.

— Da jeg fortalte barna mine at jeg skulle begynne å jobbe med barne-tv ble de veldig glade, men også veldig utålmodige etter å se meg på skjermen. Det tok jo litt tid før det skjedde, men da de først så meg fikk de store øyne og syntes at det hele var kjempegøy, sier hun til fvn.no.

Gøy med barne-TV

— Jeg er veldig glad i å formidle og fortelle ting, og jeg er veldig glad i å være sammen med barn. De er så ærlige, så ekte og så fulle av fanteri, forteller hun til Farsund Avis.

Hun skal ut året ha ansvaret for NRKs barne-tv på søndager, og fra 1.desember vil hun i tillegg bli engasjert i NRK Super. Dette er en nysatsning fra NRK som har som mål å sende tv-programmer for barn fra sju om morgenen til sju om kvelden.

Hard konkurranse

Det var hennes to gutter som fikk henne til å begynne med å se på barne-tv, og da hun så at det var en ledig stilling i NRK bestemte hun seg for søke.

— Jeg laget en audition DVD hjemme på rommet og sendte den inn, og så var jeg heldig og ble plukket ut i hard konkurranse med mange andre, forteller hun til fvn.no.

Hun startet i sin nye jobb 1.oktober, og etter bare en uke spilte hun inn sine første sendinger.

— Det er veldig utfordrende og utrolig gøy. De jeg jobber med er fantastiske, og vi har det så gøy sammen. Jeg er superglad for muligheten, sier hun.

Barn er kulest

Hun tror ikke jobben kommer til å føre til superkjendisstatus, men at noen barn vil kjenne henne igjen etter hvert ser hun ikke bort fra.

— Når noen først skal kjenne meg igjen så synes jeg at det er veldig gøy at det er barn. De er de kuleste, fastslår hun.