KRISTIANSAND: — Vi har hatt hell i uhell, sier daglig leder Trond Nyhus i Odderøya Live.

Han hadde det meste klart til festivalen 11. - 13. juli hvor den svenske housestjernen Avicii toppet plakaten til avslutningsdagen 13. juli.

De to dagene i forveien opptrer navn som DumDum Boys, The Hooters, Big Bang og Kim Larsen, og på en separat festivaldag 6. juli var house-stjernen David Guetta hovednavnet.

FLYTTES: Avicii spiller ikke lørdag 13. juli, men i stedet lørdag 6. juli. Foto: Alex Wessely

Men programmet til lørdag 13. juli ble etter hvert en hodepine for Nyhus. Han hadde riktignok booket den svenske housestjernen Avicii til denne dagen, en artist som solgte ut Oslo Spektrum to ganger i fjor. Men resten av programmet på lørdagen ble til slutt umulig å fylle med artister av et kaliber som sto i stil med resten av festivalen.— Det er mye bedre å ta ansvar i stedet for å prøve å tøye strikken med et program som ikke holder. Det ville bare gått ut over publikum, så derfor dropper vi lørdagen. Det som er så heldig for oss er at Avicii og managementet hans har vært veldig fleksible. Dermed har vi klart å flytte konserten med ham til 6. juli. På den måten får vi et kanonprogram 6. juli med verdenseliten innen sjangeren, sier Nyhus.

De som har kjøpt billetter til konserten med Avicii 13. juli kan i stedet bruke disse til å høre ham, David Guetta, Steve Angello og Laidback Luke i Bendiksbukta 6. juli, sier Nyhus.

Problemene med å fylle plakaten lørdag forklarer Nyhus slik:

— Det er beinhard konkurranse, og den helga er det særlig to store festivaler som har støvsugd markedet fullstendig for artister. Vi hadde ikke nubbesjans til å konkurrere med Wireless i London og Ultra i Kroatia. De har begge 50.000-kapasitet.

— Har det kostet dere noe ekstra å flytte Avicii?

— Nei, ingenting.