— Han kastet først et glass dram i ansiktet mitt for å blende meg. Så slo han til meg slik at jeg brakk kjeven. Deretter holdt han fast hodet mitt mellom beina, sa forfatter Morten Jørgensen i Kristiansand tingrett tirsdag ettermiddag.

Jørgensen bekreftet i retten et langvarig og dårlig forhold mellom han selv og NRK-kjendisen. Hværsaagod forklarte tirsdag formiddag at eks-samboeren hans og Jørgensen hadde drive en svertekampanje mot ham. Jørgensen hadde en annen versjon å by på.

- Hetsing

— Jeg opplevde en situasjon mellom Thoresen og eks-samboeren som var meget turbulent, sa forfatteren.

Ovenfor retten forklarte han at han ønsket at Thoresen Hværsaagod skulle slutte med det han oppfattet som krenkende og truende oppførsel ovenfor eks-samboeren og barna. Jørgensen hevdet at Hværsaagod i årevis drev med hetsing av eks-samboeren.

Forfatteren ble slått ned natt til torsdag 8. juli i fjor. Han gikk imidlertid ikke til legevakta i Kristiansand før torsdag kveld, hvor han forklarte at han var blitt slått én gang. Under røntgenfotogafering på Sørlandet sykehus senere, mente han derimot at han var blitt slått to ganger.

I Kristiansand tingrett tirsdag innrømmet han inkonsekvens i dette, men fastholdt at han kun hadde fått ett slag.

Krever oppreisning

Rettssaken avsluttes onsdag. Jørgensen krever ikke erstatning av NRK-kjendisen, men krever oppreisning for forholdet. Saken ble i januar henlagt av statsadvokaten på grunn av mangel på bevis. Riksadvokaten mente imidlertid at bevisene var gode nok, og tok ut tiltale.

— Jeg har ikke uttalt meg til pressen om denne saken tidligere, fordi jeg ikke har ønsket å forhåndsprosedere, sa Jørgensen til et ventende pressekorps utenfor rettssalen.

Forfatter Jørgensen har skrevet boken "Sennepslegionen", og har tidligere vært vokalist i rockebandene "Lumbago" og " Morten Jørgensen og spekkhoggerne".