KRISTIANSAND: — Vi spiller aldri mer på Quart. Vi har stilt opp på dugnad for dem to ganger. Så går Toffen ut mot gamle venner og sier at «Turboneger skal i hvert fall ikke få spille», sier Happy Tom (36), bassist og ideologisk leder i Turboneger.

I gårsdagens Fædrelandsvennen sa Toffen Gunnufsen at han vil redusere andelen norske band fra 50 til 40 prosent. Årsaken er ifølge Toffen at de samme bandene spiller overalt og at det er de samme navnene igjen og igjen. «Vi kan jo ikke ha Turboneger en tredje gang», sa Toffen. Det er dette siste som har fått det til å renne over for Turbo-bassisten. Det var i 2002 bandet gjorde tidenes comeback da de ble gjenforent på Quart. Året etter var de tilbake som hovednavn på Idrettsplassen, og alle syntes det var en god spøk da de krevde hyra betalt i hundrelapper i sorte søppelsekker. Nå er det ifølge Happy Tom slutt på vennskapet.

Bare en ting er han enig med Toffen i:

— Det er riktig at det er for lite god norsk musikk. Å ha en egen norsk dag på Quart slik som i år var meningsløst. Men vi er ett av verdens beste live-band, og i dag drar vi på en utsolgt USA-turne, sier Happy Tom som har enda mer krutt i kanonen:

— Nå kan de heller booke Babyshambles for halvannen million kroner og se på dem i Pepsi Max-teltet. Quart har blitt en firmaevent for de verste menneskene i hele landet i Norges mest forknytte og hatefulle by. Hadde Quart hatt noe guts hadde de booket Aerosmith eller ZZ Top, men det har de ikke fordi de er noen provinsielle hipstere, sier en lite happy Tom. Svaret hans på hvem som er «de verste menneskene i hele landet» er av en slik karakter at det kun lar seg trykke i et pornoblad.

— Og du: nå må jeg bare legge på!

Toffen Gunnufsen synes bassisten er lite profesjonell:

— Jeg synes de er litt hårsåre. - Vi er selvsagt glade for å ha hatt Turboneger, og de er et band jeg har sansen for. Det betyr likevel ikke at vi skal booke dem år etter år. Vi må jo kunne vurdere på selvstendig grunnlag om vi vil booke dem eller noen andre, og det er de selv som har valgt å gjøre alle spillejobbene de har gjort rundt om i landet, sier Toffen.

Også Thomas Dybdahl fikk en kilevink i gårsdagens artikkel da Toffen ble sitert på at han var en «daff» headliner på Quartlørdagen.

— Det føles meningsløst å bli trukket inn i dette, siden jeg i år faktisk har gjort en «effort» for ikke å spille så mange steder. Og det er jo klart at det er kjipt å få en sånn beskjed, sier Thomas Dybdahl, som mener det kan være det samme om et band er norsk eller ikke bare det er kult. Toffen forstår ham:

— Jeg må nok presisere at det slett ikke var noe i veien med Thomas Dybdahl og hans konsert. Den var bra! Men programmet som helhet den dagen var litt svakt, sier Toffen, som er klar over at Dybdahl sparte seg blant annet til Quart i år.