Gull-rot!

Forfatter: Kari Sverdrup

Illustrasjoner:Jens Kristensen

Omnipax forlag

Bokens handling er tilsynelatende vanlig, sommerferie hos besteforeldre. Bestemor er en dyktig baker og bestefar en flink hobbygartner. Når den store grønnsakskonkurransen skal avholdes begynner det å skje merkelige saker. Fortellingen er enkel og spennende. Bokens virkelige styrke er de flotte illustrasjonene som ikke bare billedlegger fortellingen men faktisk bidrar til å gi historien flere dimensjoner. En flott bok til høytlesning til glede for både små og store. Passer best for aldersgruppen 4-8 år

Løveungen og Frøken Kanin — Sjørøverøya

Forfatter: Tor Åge Bringsværd

Illustrasjoner: Anne G. Holt

Cappelen forlag

Dette er nok et vellykket resultat av samarbeidet mellom forfatter Tor Åge Bringsværd og illustratør Anne Holt. Denne gangen er det kosedyrene til Karsten og Petra som er på nye eventyr. Løveungen og Frøken Kanin blir kidnappet og fraktet bort for å arbeide ombord i en handelsskute på vei til Australia. Så blir de angrepet av fæle sjørøvere og satt i land på en øde øy. Men heldigvis går det godt til slutt. Dette er en klassisk barnebok som tåler å bli lest igjen og igjen og vil glede de minste (3-6 år).

Bie-Anne som ingen kunne finne

Forfatter: Bror Eeg

Illustratør: Elinor Hess

Mira Forlag, Kristiansand

Fortellingen om Bie-Anne er fortellingen om ei lita bie-jente som forvandles til dronning. Historien er enkel og grei. Illustrasjonene både søte, morsomme og informative. Sammen skaper de en bok som på en eventyrlig måte gir barn innsikt i biens verden. Passer best til høytlesning for barn i alderen 3-7 år. Mira Forlag er Kristiansands basert og dette er deres andre barnebok.

Esperanza

Forfatter og illustratør: Jakob Wegelius

Oversatt av: Klaus Hagerup

Mangschou forlag

I boken Esperanza klarer Jakob Wegelius å skrive en svært spennende historie over en tilsynelatende enkel handling. Så ble da også boken kåret til årets beste barnebok i Sverige i 2003. Klaus Hagerup har oversatt boken. Historien handler om Halidon, en litt annerledes helt. Historiens handling er stort sett Halidons søken etter Kapteinen, som er Halidons trygge anker i livet. Under jakten på vennen, som er både gripende og skummel, dukker en ny venn opp. Boken passer til høytlesning, men kan også godt lese av litt større barn. (7-12 år)

Mitt første leksikon

Ansv. Redaktør: Dominique Korach

Oversetter: Kjersti Langballe

Cappelen forlag

I dette bildeleksikonet kan nysgjerrige barn få masse informasjon om temaer som kroppen, dyr, transport, universet, naturen for å nevne noe. Bildene er enkle, men humoristiske og vil sikkert appellere til barn. Leksikonet forsøker ikke å gå i dybden, men er en fin start for vitebegjærlige unger. Cappelen har også gitt ut et geografileksikon i samme serien som er produsert av det velrenommerte franske forlaget Larousse.

Junior Hvem Hva Hvor 2005

Redaktør: Emma Therese Hansen

Schibsted forlagene

Boken tar for seg både trender og hendelser innen en rekke samfunnsområder. Selv om film, tv og kjendiser tar ganske mye plass finnes også kapitler om politikk, geografi, Norges- og verdenshistorie. Boken er oversiktlig og har masse illustrasjoner og bilder. Den er nettopp det den utgir seg for å være informasjon om hvem, hva og hvor spesielt for ungdom. Boken passer for barn fra 10 år og oppover.

Cheryl Macdonald