Amp Fiddler

STED: Havana

24.00: Etter tjue år bak scenene som vokalist, keyboardist og låtskriver, var det på tide at Detroit-fødte Amp Fiddler kom frem i rampelyset. Mannen har spilt med Moodyman, George Clinton og Prince, og albumet «Waltz of a Ghetto Fly» var herlig smektende souljazzhouse med trekk fra alle disse og mer til.

Elektra presenterer

Fingathing

STED: Markens

24.00: Bergenserne i Elektra dukker opp på Markens i kveld med ingen ringere enn Fingathing i bagasjen. Den engelske duoen består av ståbass og dj, sammen med The Big Red Nebula Band. De er kjent fra Grand Central-labelen, og det siste albumet deres ble beskrevet av NME som den beste instrumentale hiphop-en siden Endtroducing.

Gilles Peterson

STED: REDERIET NATTKLUBB

24.00: Gilles Peterson startet en illegal soul-radiostasjon allerede som 15-åring, og etter 23 år i bransjen har han fast plass i veteranbåsen. Gilles er alltid på utsikt etter ny musikk (han ga nettopp ut en samler med sjelden brasiliansk funk), og dj-settene hans går i samme tralten.

Java Junkies

STED: Midnight

24.00: Kvartett fra Kristiansand som er tilbake igjen etter en utstrakt sabbat. Album er på trappene, og vokalist Håvard Simonsen & co er klare for å spre det gode Java-budskap til massene. Java Junkies spiller melodiøs hardrock, attpåtil med innslag av 70-talls jazz og fusion.

Linton Kwesi Johnson

STED: Club Detox

17.00: Rundt klokka fem kan det være en god idé å ta en tur til Club Detox for å oppleve denne mannen. Siden 1970-tallet har han drevet med dub-poesi; en blanding av spoken-word og dub. Han har blitt sammenlignet med Allen Ginsberg for poesien og Noam Chomsky for det politiske innholdet.

Peaches

STED: Caledonien Hall

02.00: Peaches er en av de få grunnene til at electroclashen fremdeles ikke er død. Dette er steinhard elektro med tekster om blant annet bakromskirurgi, og hvor deilig det er å stimulere prostata (don't you know it's supposed to feel better for boys?). En uforglemmelig kombinasjon av det heslige, heftige og det hardpornografiske.

Silence The Foe

STED: Arbeideren

00.45: Trondheimsbandet Silence The Foe spiller god, gammel aggressiv metallisk hardcore, uten at de er redde for å blande inn litt emo. Med masse undergrunnserfaring og et par EP-er bak seg («When Summer Turns To Sand» ble produsert av Tommy Akerholdt fra Silver) spiller disse fem guttene catchy hardcore med kredibel stamtavle.

Simple Kid

STED: Arbeideren

02.00: «Beck kommer flygende ut av høyttalerne, fulgt av Damon Albarn og lydeffekter stjålet fra Dr Who-studioet», kunne BBC melde i forbindelse med en Simple Kid-konsert. Fyren er en selverklært eksentriker, og i kveld kan du oppleve rock, lo-fi og skranglepop i sær forening på Arbeideren.