Bakteppet er Cubakrisen på 60-tallet. For å løse flokene, sender man inn et team bestående utelukkende av Snake, den tøffeste soldaten i hele USA.

Og dermed er Metal Gear Solid 3: Snake Eater i gang. Konami har nok en gang laget et herlig sammensurium av humor, lettkledte damer, fantastisk grafikk og en hovedperson som er så over toppen tøff i trynet at du ikke vil tro det. Du vet han som leser alle trailerne til Hollywood-filmer? Sånn høres han ut, og det virker som om uansett hva han sier, så har han egentlig lyst til å si This time he is REALLY pissed off, men var nødt til å lese manus isteden.

Uten å gi bort for mye av handlingen: det er minimalt med det du vanligvis vil forbinde med spilling i de tre første timene av spillet. Det er stort sett mellomsekvenser, og hvis du ser hele spillet over ett, tror jeg nok at forholdet mellom film og spill er rundt 50/50. Filmene er riktig nok meget bra laget, men likevel da gitt. En ting er å drive historien fremover, men til tross for spektakulære actionsekvenser blir det litt vel mye av det gode.

Metal Gear Solid 3 balanserer på grensen mellom veldig bra og ekstremt irriterende. Det er ingen tvil om at dette er i øverste sjikt av hemmelig-agent-snike-seg-rundt-genren. Men mens andre spill slenger helsepakker rundt omkring for å bøte på skaden du får, har utviklerne av Metal Gear Solid 3 funnet ut at dette er for kjedelig, og bestemt seg for at du skal få spesifikke skader. Vondt i milten? Da er det frem med desinfiseringsmiddel, nål og tråd, bandasjer og masse annet dill man sannsynligvis måtte brukt i virkeligheten. Helt unødvendig, og det bidrar ikke i det hele tatt til spillopplevelsen. Det som er virkelig teit med dette, er at du kan kjøre i gang feltsykehuset selv om du er midt i en intens skuddveksling.

Hvis du likte de tidligere spillene i serien, kommer du nok til å like treeren også. Men nå er du altså advart, dette er vel så mye en tegnefilm som det er et spill.

TORE SAND/aftenposten/fædrelandsvennen

Skal vi tro på Glasnost?

Metal Gear Solid 3: Snake Eater

Konami

Genre: Snikeaction

Alder: 16+

Plattformer: Kun Playstation 2