Det var bare halvfullt foran scenen da Modest Mouse begynte å spille i Bendiksbukta litt over halv ni i går kveld, men en trofast fanskare hadde samlet seg på det fuktige gresset foran høyttalerne, og gjorde det de kunne for at amerikanerne skulle føle seg velkomne. Bandet virket på sin side fornøyde med i det hele tatt å være i Kristiansand, og ga de oppmøtte en ålreit, om enn noe uforløst, oppvisning i melodidrevet og skranglete indierock. Modest måte tidvis slite for å få med seg det øltørste og solhungrige quartpublikummet, men lot til å ha det bra på scenen likevel.

Amerikanerne kjørte gjennom et låtsett med smakebiter fra hele diskografien, inkludert nylig utgitte «Good News For People Who Love Bad News», og selv om bandets opptreden tidvis kunne virke innadvendt, kanskje til og med litt små-arrogant, gjorde de en grei jobb musikalsk sett. Spilleiveren var det i alle fall ikke noe å si på, og publikum ble også mer med på notene etter hvert.

Musikalsk sett beveget Modest Mouse seg ofte i lydcollager mer enn i låter. Et innadvendt trekk, men bandets låtskriver og primus motor, Isaac Brock, sørget heldigvis for at kontakten med publikum var til stede også i disse partiene, og det gjorde denne delen av musikken lettere å fordøye. Da Modest Mouse gikk av scenen i halv ti-tiden, hadde de levert en litt uforløst, men annerledes konsertopplevelse. LARS ARE NEDLAND

Modest Mouse

Bendiksbukta

kl. 20.30