KRISTIANSAND: — Det blir helt klart en unik mulighet til å gå for større band enn tidligere, sier musikkleder Jørgen Skauge til fvn.no om kommunens pengebidrag til Quart.

Han ser den nye scenen som en mulighet for Quart til å holde stand rent artistmessig og samtidig avansere. Og arbeidet med den nye scenen starter umiddelbart.

— Arbeidet med den nye scenen må begynne umiddelbart, for å ha den klart til neste års festival, sier ordfører Jan Oddvar Skisland til fvn.no.

Han håper at den nye scenen vil bidra til å få gode artister til Quart, og at disse artistene på sin side vil trekke publikum.

Bidrar også til kulturlivet i byen

Daglig leder Helge Josdal, er svært glad for støtten de nå får av kommunen og mener den betyr veldig mye for Quart. Han mener at per i dag har ikke idrettsplassen egnet seg til større produksjoner. Han synes imidlertid det er viktig å poengtere at scenen ikke bare bygges til bruk for Quart.

— Dette er ikke en arena de kun bygger for Quart, men for hele kulturlivet i Kristiansand, sier Josdal, som ser for seg alle mulige slags arrangementer ellers i året, og får støtte av Skauge.

— Dette er en unik mulighet for Sørlandet. Quart vil jo bare bruke scenen 5 dager i året, men amfiet vil jo være tilgjengelig for bruk resten av året.

Roser kommunen

Josdal roser Kristiansand kommune for at de åpner pengesekken og bidrar med 7 millioner kroner til bygging av Skandinavias beste utescene på Idrettsplassen.

— Dette er veldig viktig. Nå viser Kristiansand kommune handlekraft, velvilje og muskler, sier Josdal fornøyd til fvn.no.

Og muskler blir det. Når den nye utescenen står ferdig, vil idrettsplassen ha en kapasitet til å ta opptil 20 tusen publikummere. Om Quart festivalen ønsker å gå for så mange publikummere er ennå ikke bestemt, men muligheten er der.

Ønsker å trekke publikum

— Det blir et viktig slag om publikum i 2007. Nå ser jeg at Toffen sier til Fædrelandsvennen at det er plass til både Hove og Quart, og at festivalprofilene ikke blir så like som man kanskje først trodde. For da tror jeg neppe det hadde vært plass til begge festivalene, mener Skisland.

Men på spørsmål om personlig artistønske til Quart, ler ordføreren og svarer at det ønsker han ikke å blande seg inn i. Han understreker at han er mest opptatt av å legge forholdene til rette for en god festival, og rigge en scene som skal være funksjonell på alle måter.

Han synes det er vanskelig å si noe om pengene hadde uteblitt dersom Toffen hadde fortsatt i Quartfestivalen, men ønsker ikke å spekulere i det.

— Vi ønsker bedre rammebetingelser for Quart og det var greit å få gjort dette nå, sier han til fvn.no.