KRISTIANSAND: Etter at det torsdag morgen ble kjent at konsert— og teaterhuset Kilden velger Ringnes fremfor lokale CB som leverandør av drikkevarer, har det skapt sterke reaksjoner blant «CB-ølets venner» som har startet en facebookgruppe mot avgjørelsen.

- Må følge loven

Økonomisjef i Kilden Teater- og Konserthus IKS, Christian Jørgensen, skjønner reaksjonene, men sier det er lite de kan gjøre for å endre vedtaket.

– Vi må følge loven som et interkommunalt selskap og det sier at vi må velge det selskapet som leverer det beste anbudet. Vi skulle gjerne valgt det lokale alternativet, men vi må følge reglene, ellers mister vi troverdighet, sier han.

- Den beste har vunnet

Jørgensen sier at han skjønner at valget vekker patriotismen blant sørlendingene, men det er lite de kan gjøre med resultatet.

– Det skulle bare mangle at kristiansandere ønsker CB overfor Ringnes, men den beste leverandøren har vunnet. Om facebookgruppen har 300 eller 3.000 medlemmer så kan ikke det endre noe, sier han.

- Burde kjent sin besøkelsestid

På flere av Kildens anbudskonkurranser har de lokale leverandørene tapt for større nasjonale leverandører. Jørgensen tror flere lokale firmaer har vært for lite engasjerte i forhold til anbudene.

– Det er kjent at det er et flertall av ikke-lokale leverandører som har vunnet de fleste anbudene. Jeg hadde både håpet og trodd at de hadde vært mer på og kjent sin besøkelsestid.

Kan ikke gi ut anbudene

«CB-ølets venner» har ytret et ønske om å få se anbudene for å se den økonomiske forskjellen. Det kan fort bli en vanskelig prosess.

– Vi har ikke mulighet til å gå ut med tallene. Det er hver enkelt tilbyder som må godkjenne og jeg har vært i bransjen lenge nok til å vite nokså sikkert at verken CB eller Ringnes vil ut med de tallene, sier Jørgensen.