VALLE: Det var mandag ettermiddag på sin nykjøpte gård på Hovden at hunden hans, en border collie, plutselig bykset til og beit ham i ansiktet.

— Han glefset til, helt uten forvarsel, og fikk jafset av en to centimeter lang del av overleppa mi, sier Kim André Rysstad til Fædrelandsvennen.

Måtte sy 20 sting

Rysstad hastet til legevakta i Valle der han fikk hjelp av en plastisk kirurg som tilfeldigvis var på legekontoret denne uken. Etter 20 sting kunne Rysstad sendes hjem.

— Dette er veldig kjedelig, og jeg hadde gledet meg masse til å spille. Tall Ships’ Races er en vanvittig arena med masse folk og oppmerksomhet, så jeg er veldig lei meg for at jeg ikke får muligheten, sier Kim André Rysstad.

Nå venter en ny plastisk operasjon for folkemusikeren fra Setesdal.

— Munnen min vil se rar ut hvis jeg ikke tar en ny operasjon. Akkurat nå er bare overleppen sydd sammen, og det gjør veldig vondt, sier han.

Ble avlivet

Hunden hadde Rysstad hatt i ti måneder, men det var en voksen hund.

— Han var veldig snill, så det er helt uforståelig at han angrep meg slik. Han knurret ikke eller noe, bare tok en bit av meg som av et eple. Vi måtte jo avlive ham, sier Rysstad.

— Hvordan reagerte du da hunden beit?

— Jeg var i sjokk, så jeg vet ikke helt. Det fosset ut blod, sier han.

Kim André Rysstad skulle etter planen opptre under Tall Ships’ Races i dag klokken 15, men blir nå erstattet av folkemusikkgruppen Fjellfolk.

— Det er fryktelig kjedelig, for han var et av høydepunktene på programmet. Men vi har fått et flott band til å erstatte ham, sier bookingansvarlig Gisle Sandvand.