KRISTIANSAND: Hovefestivalen kunne i dag bekrefte at albumaktuelle Jamie Woon spiller på Tromøya i sommer.

Jamie Woon tilhører en ny skole med sterke, mannlige poputøvere som ikke er redd for å ta musikalske sjanser eller krysse sjangergrensene. Ikke bare er han en framragende låtskriver og produsent, men en sann liveartist med et unikt scenetekke , sier bookingansvarlig i Hovefestivalen, Toffen Gunnufsen, i en pressemelding.

Woon har akkurat sluppet sitt debutalbum, «Mirrorwriting», som har fått gode kritikker i både norsk og internasjonal presse.

Det britiske stjerneskuddet hylles for sin orginalitet og sjelfulle stemme. Han har en personlig uttrykksform, der han blander elementer av r'n'b, soul, dubstep, house og elektronika.

Hove har samarbeidet med Pstereo i Trondheim for å få artisten til Norge denne sommeren.

Dette her dreier seg om en av sommerens viktigste og på forhånd mest omtalte artister, og det er mange om beinet når det gjelder å få ham til Norge. Det er hyggelig å kunne samarbeide med Pstereo om å lansere Jamie Woon, det dreier jo seg tross alt om to ulike landsdeler til to ulike tidspunkt , sier Gunnufsen.

Se Jamie Woons offisielle video til «Night Air» her:

(Videoen er hentet fra youtube.com)

Etter noen år som singer/songwriter med gitar som hovedinstrument begynte Jamie Woon sin karriere på små open mic-kvelder i London, samtidig med at han var elev på den berømte Brit School der også Adele, Amy Winehouse og Leona Lewis har vært studenter.

Som sønn av den folk sangeren Mae McKenna vokste han nærmest opp i diverse platestudioer, men det var først i sitt eget studio at han fant sitt særegne musikalske uttrykk som nå er å høre på «Mirrorwriting». Låtene «Night Air» og «Lady Luck» har rotert tungt på norske radioer den seneste tiden og albumet har blitt belønnet med toppkarakter i Adresseavisa og med sterke femmere i både VG og Aftenposten.

Hovefestivalen fyller i år fem år og festivalen går av stabelen mellom 28. juni og 1. juli på Tromøya utenfor Arendal. Blant artister klare for Hove er The Strokes, Linkin Park, Robyn, Kaizers Orchestra, deadmau5, 30 Seconds to Mars, OFWGKTA, Big Boi, Kasabian og John Olav Nilsen & Gjengen.