KRISTIANSAND: – Det skjer så mye med meg hele tiden, ler Thom Hell på telefon til Fædrelandsvennen.

Bare uker etter at han slapp samleplaten «This Is Thom Hell» og vant Det Store Korslaget på TV 2, er kristiansanderen i gang med ny plateinnspilling. For anledningen lagt til et privat studio i Los Angeles med den amerikanske plateprodusenten og musikeren Jason Falkner bak spakene. En av Thom Hells store musikalske helter.

– Jeg likte veldig godt bandet Jellyfish som han spilte i, og at han har plukket opp alt fra Beck til Travis og gjort mye forskjellig, summerer Hell.

Møttes på konsert

De to traff hverandre under en konsert med det franske bandet Air i Oslo i 2001. Etter det er det ifølge Thom Hell mer eller mindre slump og tilfeldigheter som har gjort at de to har holdt kontakten og nå skal spille inn Hells nyeste plate sammen.

Hell og Falkner skal begge stå for instrumenteringen og innspillingen av låtene. Fra før har duoen spilt inn tre låter til Hells nye plate i Falkners studio i november i fjor.

– Positivt overrasket

Falkner har tidligere samarbeidet med blant annet norske Magnet og amerikanske Brendan Benson, som nå er kjent som Jack Whites makker i The Racentours.

Ifølge Falkners erindring ble han kontaktet av Thom Hell på Myspace noen år etter Air konserten om et mulig samarbeid, men en allerede full almanakk gjorde det umulig. To år senere befant Falkner seg i Bergen under innspillingen av norske Magnet sin plate The Tournequiet. På det han beskriver som en spesielt snørik dag i desember 2005, besluttet han å ta seg en tur til en platebutikk, hvor han fant Thom Hells plate «I Love You» i lyttedisken.

– Jeg ble positivt overrasket over at platen var så vakker. Spesielt siden jeg ikke visste hva jeg kunne forvente av en artist med et navn som Thom Hell, ler han.

Da Falkner igjen ble kontaktet av Hell i fjor høst besluttet de to å lage en plate sammen.

– Eventyrlig vakker plate

Falkner tror at det faktum at han selv primært sett er låtskriver, gjør ham til en produsent hvis hovedfokus i stor grad hviler på låtens kjerne og ikke først og fremst på «å lage rare lyder».

– Jeg liker å spille inn plater med bare en eller to personer kontra den klassiske band mot produsent dynamikken. Det at det bare blir oss to vil gjøre det til et nært samarbeid med svært lite distraksjon, sier han og legger til:

– Alt jeg kan si er at dette vil bli en eventyrlig vakker plate som rocker.

Når Thom Hell nå tar et tre ukers opphold i LA for å spille inn en plate med sin musikalske helt, innrømmer han at det ikke var noe han så for seg da han traff Falkner for første gang.

– Nei, er du gal. Jeg var altfor «starstruck» til det, men nå føles det mer naturlig. Nå ser jeg bare på ham som en veldig dyktig musiker og produsent.