**Soul Calibur IV

Playstation 3

Utgiver: Namco Bandai**

**Genre: Slåssing

Plattformer: PS3, 360

PEGI: 16+**

Det fjerde spillet i Soul Calibur-serien er ute, om mulig enda villere og med enda mer uforståelige historiesnutter enn før. Som tidligere i serien, dreier det seg om å bekjempe en rekke motstandere i ringen med sinnssyke våpen og spesialteknikker. Jeg vet ikke helt hva George Lucas og resten av den elleville Star Wars-gjengen har tenkt på, men denne gangen har Soul Calibur-utgiverne fått lov til å bruke noen av figurene fra Star Wars-universet i spillet. Det stemmer, her kan du slåss med Darth Vader (PS3-versjonen) og Yoda (360-versjonen)

Det er helt sprøtt å se Den mørke sidens hovedtillitsmann få juling av damer med paraplyer og dandy kung-fu-gæringer med nunchako, men det er også ekstremt tilfredsstillende å banke den velkjente røde laserstrålen i skallen på de latterlige fantasy-skapningene spillet sender i synet på deg. Det er likevel ikke til å komme utenom at figurene du kjenner fra en galakse langt, langt borte virker håpløst malplassert i Soul Caliburs verden.

Men dette skal man kanskje ikke henge seg så mye opp i. Soul Calibur IV er et spill for slåss-fansen, et spill for deg som liker å lære deg avanserte knappekombinasjoner og vise andre hva ”mad skillz” betyr. Du har 33 figurer å velge mellom etter å ha låst dem opp, og det er stort spenn i måten å slåss på. Nytt denne gangen er at du har mye større frihet til å lage dine egne figurer, velge våpen, ferdigheter osv.

Du får også den originale spillvarianten ”Tower of lost Souls”, der du må kjempe deg gjennom en lang rekke kamper med forskjellig mål og få bonuspoeng for å være kreativ. Dette fremstår som et friskt pust i en genre der spillene for andre enn ihuga tilhengere gjerne kan virke litt like.

Det er vanskelig å trekke så mye her, alt fungerer som det skal, online-matchene sitter som en kule, selv om du må trene mye for å unngå å få bank. Er du ute etter et nytt dengespill og ikke bryr deg om at du blir servert en litt i overkant eksotisk historiefortelling og figurer som er så tøffe i trynet at det blir helt absurd, er Soul Calibur IV midt i blinken.

TORE SAND