Enkelt, nært og varmt. Det er slik det låter når to sambygdinger fra Vinje går sammen om å synge folketoner med historiske fortellinger.Her får vi høre om "Olav Olav" med en dimensjon av country i seg, om den frodige og fargerike historien om "Liten Kirsten som stalldreng", og den nydelige melodien i sangen om "Svein Svada". Hør hvor klangfullt og flott Ingebjørg Bratland synger på sistnevnte.

Hun er nok den minst kjente av disse to, men for de som følger med i norsk folkemusikk vet at hun har vunnet mange priser og utmerkelser. Hun har blant annet flere seiere som kveder i Landskappleiken. Her synger Ingebjørg Bratland på popmåten, uten at melodiene og tekstene mister sin brodd og styrke.

Lydbildet er kledd i akustisk drakt. Gitarer, munnspill og bass. Her er ikke for mye av noe, bare akkurat passe til både å holde på vår folkemusikkarv og som lyttevennlig musikk for folk flest i dag.

Nå skal de besøke krinker og kroker i fjell, daler og langs kysten vår. Bratland og Nordstoga gjør som det sømmer seg som formidlere av folkemusikk. De skal opptre i grendehus og samfunnshus rundt forbi. Det kommer helt sikkert til å fungere bra. For de har ikke gjort det vanskeligere for seg selv enn at de vil klare å gjenskape dette glimrende albumet også i levende live.