Artist: Einar Stray Orchestra

Plateselskap: Riot Factory

Sjanger: ROCK

Noen norske band er forunderlig nok større og mer populær nede på det europeiske kontinentet enn her hjemme. Einar Stray Orchestra er et slikt et. Med debuten «Chiaroscuro» fikk de seg gode venner i blant annet Tyskland, og har vært ute på fem Europa-turneer både alene og som support for andre artister.

Dette albumet er fullt av kompleks musikk som drar stemningen opp og ned med en dynamikk som elegant veksler mellom rolige partier og kaskader av vellyd. «Politricks» krever sin lytter, og det er lurt å høre gjennom albumet noen ganger før du eventuelt går på konserten deres på Trashpop i Kristiansand 13. september.

Det er ikke bare melodiene, arrangementene og produksjonen som er viktig for Einar Stray Orchestra. Tekstene er nemlig full av sterke meldinger og tankespinn om et Norge som løfter hendene i lovsang samtidig som vi var i krig i Afghanistan, og om et oljeland som har tjent seg rik på skitten olje. Her er også sterke og mer personlige tekster.

Dermed framstår Einar Stray Orchestra som et band full av kompleksitet og sterke virkemidler. Noen støter de fra seg, mens andre blir blodfans. Men de kan være litt poppa og enkle også; slik som på den fengende «Pockets Full of Holes».

Einarstrayorchestra.jpg