- Det føles godt å være ferdig med filmen. Den har vært en stor del av livet mitt de siste årene, sier regissør Paul Magnus Lundø, som nylig har blitt far for første gang. Foto: Jonas Haarr Friestad
I mai var Lundø i Kilden, da KSO spilte inn filmmusikken til "Skumringslandet". Her står han i studio, sammen med komponist Johannes Leonard Rusten. Ved miksebordet sitter Kildens lydteknikerne Eirik Mordal og Simen Hefte. Foto: Kjetil Samuelsen
Her er et bilde som viser noe av landskapet filmen er spilt inn i. Foto: Henning Høifødt
Sverre Anker Ousdal har en rolle i "Skumringslandet". Foto: Henning Høifødt

— Vi har en spennende trailer på en film som skiller seg ut fra de andre norske filmene i høst, så det tror jeg kinosjefene, og etter hvert også kinopublikummet, vil sette stor pris på, sier Jarle Namtvedt, distributør og markedssjef i Norsk Filmdistribusjon.

Handlingen i «Skumringslandet» er lagt til Norge, like før svartedauden kom til landet i 1349. Kim Bodnia, Ewen Bremner og Sverre Anker Ousdal er blant filmens skuespillere. Regissør Paul Magnus Lundø leverte den ferdigklippede filmen fra seg sist fredag.

— Premieredatoen er satt til 10. oktober, men 4. oktober blir det urpremiere i Sokndal. Der satser vi på utekino, rød løper, stjerner og middelalderstemning. Utevisningen foregår i amfiet på Sogndalstrand og vi håper å se mellom ett og to tusen publikummere, sier Lundø.

— Kommer alle de store stjernene, som Kim Bodnia?

— Ja, jeg har snakket med han. Han kommer, og han gleder seg veldig, sier regissøren, som bor i Kristiansand.

I mai spilte KSO inn filmmusikken i Kilden, og Lundø jobber med å få til en førpremiere også i Kristiansand.— Det er absolutt aktuelt. Jeg ønsker å sette opp filmer med lokal tilknytning, sier kinodirektør Kim Skarning Andersen.