— Jeg ble veldig, veldig glad da jeg hørte dette, og det er en ekstra god tilbakemelding at vedtaket er enstemmig, sier Anna Berthelsen. Kunstneren planlegger prosjektet Slow Bridge som skal være med å markere Tall Ships Races til sommeren. Tusenvis av barn skal dekorere brua til Odderøya med speilfliser, og til nå er 5500 påmeldt. Men for å få bruke byens offentlige rom trenger hun kommunens godkjenning.

Medhold

To ganger i år har kulturstyret stilt som vilkår at prosjektet får et norsk navn før de vil godkjenne det, og Berthelsen anket saken til formannskapet. Her fikk hun enstemmig medhold i møtet 3. desember.

Indre uenighet

I kulturstyret har partiene Ap, Frp og KrF stemt for at Slow Bridge må få norsk navn, mens de samme partienes representanter i formannskapet altså er uenige. Aps gruppeleder Terje Næss forklarer hvorfor Ap i formannskapet er uenig med Ap's to representanter i kulturstyret, Ernst Håkon Jahr og Ingrid Wisløff Jæger.

Imperativ

— Dette navnet er kunstnerens signatur som hun må stå fritt til å bruke. Det kan vi ikke tulle med, sier Næss. Han mener det ikke er politikerens oppgave å regulere kunsten:

— Nei, overhodet ikke. Og det er et helt kategorisk imperativ.