28. april starter innspillingen av «Pyromanen» som er basert på Gaute Heivolls roman «Før jeg brenner ned». Denne uka blir det åpen casting i Songdalen og i Kristiansand for å finne statister og småroller til filmen. Hovedrollene er allerede besatt og vil bli annonsert i april.

Trenger voksne

— Vi er ute etter alt mulig rart i alle aldere, men det er spesielt voksne vi trenger. Dette er en film som foregår mye på kveldstid og på natta. Vi håper at det er noen som har litt ekstra tid, og som har lyst til å avse en dag eller to i mai og juni, opplyser Tor Espen Vassbotn til Fædrelandsvennen.

Han er ansvarlig for å finne folk til å fylle de ulike smårollene.— Må man kunne noe spesielt for å bli statist eller få en liten rolle?

— Nei, man må ikke ha skuespillererfaring. Erik Skjoldbjærg som har regien, regisserte også NOKAS. Der hadde han god erfaring med å bruke amatører i små roller.Siden filmen er lagt til slutten av 70-tallet er det noen ting man må ta hensyn til:

— Det var andre hårfrisyrer da, så man må være forberedt på at vi spør folk om å klippe håret. Det var heller ikke særlig vanlig med synlige tatoveringer og store piercinger og farget hår.

Tre steder

Det blir åpen casting tre steder denne uka:

• Tirsdag 24. mars. Gymsalen på Nodeland klokka 17.00- 19.00. • Onsdag 25. mars. Aladdin i Kristiansand klokka 17.00- 19.00. • Torsdag 26. mars. Brandsvoll Herredshus på Finsland klokka 17.00- 19.00. På castingen møter man opp og registrerer seg med navn og bilde. Det blir også tatt klesmål til kostymeavdelingen. De fleste vil få svar etter 2-4 uker.

— Dette er helt ufarlig. Man må ikke forberede seg, understreker Vassbotn.