Superstjernen Derulo sier til Fædrelandsvennen at han synes Palmesus var en fantastisk opplevelse. Storsjarmøren vil gjerne ta turen tilbake om muligheten byr seg. Foto: JON ANDERS SKAU
Jarle Bernhoft åpnet lørdagens Palmesus. Artisten likte at folk trosset været og så han live på Bystranda. Foto: Jon Anders Skau
Daglig leder i Palmesus, Leif Fosselie, ser på årets strandfestival som den beste gjennom tidene.
Bergensjenta Gabrielle Leithaug, lagde liv på Palmesus etter Jason Derulo. Hele Bystranda sang "Ring Meg" i kor, hennes største hit i karrieren. Foto: JON ANDERS SKAU

— Dette er den største strandfesten vi har hatt. På lørdag hadde vi over ti tusen folk på Bystranda, så vi klarte faktisk å slå fredagskveldens besøkstall med noen hundre, sier Fosselie.

Han ser på helgas Palmesus som den beste i strandfestens historie.

— Dette har vært den beste Palmesus noensinne. Jeg synes Jason Derulo var høydepunktet. I tillegg vil jeg nevne Fedde Le Grand og bergensjenta Gabrielle, som lagde den beste lørdagskvelden vi kunne fått, sier Fosselie.

Superstjernen Derulo

En av amerikas største r'n'b-stjerner, Jason Derulo, synes Palmesus var en stor opplevelse.

— Det var en ellevill opplevelse for meg. Alle jentene her på stranda danset når jeg spilte «Wiggle». Jeg ville lett spilt her igjen, sier Derulo til Fædrelandsvennen.

Storsjarmøren trives i Norge, og ikke minst på Sørlandet.

— Kristiansand virker som en koselig, liten by. Jeg trives her. Det som er spesielt med byen er at den våkner på kvelden. Den strandfesten her var helt gal, det tok helt av, sier Derulo til Fædrelandsvennen.

Stappfull åpningsdag

Fredag ettermiddag åpnet Miriam Bryant og Sarah & Arash det sjette Palmesus-arrangementet siden 2009, etterfulgt av r'b'n-sangerinnen Kelis og rockebandet Kent.

— Både Kent og Kelis var et stort trekkplaster for festivalen på åpningsdagen, sier Fosselie.

Fredagskvelden ble avsluttet med en av verdens mest profilerte dj-er, Steve Aoki. Superstjernen la ut melding på twitter, midt i sitt eget show fra Bystranda.

— Norge, nå rocker vi hele natten! Nå spiller jeg Milo & Otis-remixer for dere. Sommeren er her, så nå er alle fornøyd her på Palmesus, skrev Steve Aoki på twitter.

Strandfest i duskregn

Jarle Bernhoft åpnet Palmesus lørdag ettermiddag, etterfulgt av den franske electro-duoen Klingande. Duskregnet hindret ikke de store massene fra å komme til Bystranda.

— Det var kjempegøy å spille her på Palmesus, det kom jo kjempemange. For meg var dette årets største konsert-overraskelse. Sørlendinger er visstnok staute folk som tåler litt regn, sier Bernhoft til Fædrelandsvennen.

Etterhvert forsvant de verste skyene, og Julie Bergan tok over stafettpinnen etter Klingande, og sendte den videre til strandfestens største navn, Jason Derulo. Den nederlandske dj-en Fedde Le Grand, avsluttet strandfesten med et smell og fyrverkeri.

Flere høydepunkter

Arrangøren selv, Leif Fosselie, tror ikke været hadde noe å si for ivrige musikkelskere, noe over ti tusen tilskuere per kveld bekreftet. Han sitter selv igjen med noen favorittminner fra helga.

— På fredag var den store overraskelsen å se den svenske duoen Icona Pop live. jeg visste at de var flinke, men dette showet var spektakulært. Steve Aoki var også en perfekt avslutning fredagskvelden på Bystranda, sier han.

Han hadde også sine lørdagsfavoritter.

— Gabrielle og Jason Derulo var helt fantastiske live, avslutter arrangøren, som gleder seg til neste års Palmesus.