— Meteorologene har spådd en varm sommer, og vi trodde den ikke kunne bli varmere med Aerosmith på blokka. Vi tok feil. Gudfaren av Shock Rock, Alice Cooper, er nå bekreftet som special guest når Steven Tyler & co står på scenen på Odderøya i Kristiansand.Dette blir Aerosmiths eneste stoppested i Norge sammen med Alice Cooper.Aerosmith regnes som et av verdens største rockeband, men har utrolig nok besøkt Norge kun én gang – og det helt tilbake i 1993, skriver Odderøya Live i en pressemelding.

- En legende

— Vi booker artister som fortjener å være her. Alice Cooper er fra samme tiår som Aerosmith. Dette blir en kveld med mange hits og mye moro, sier Trond Nyhus i Odderøya Live til Fædrelandsvennen.

Nyhus så selv Alice Cooper i Kvinesdal i 2011.— Jeg ble overrasket. Han leverer og har et bra band bak seg. Mannen er en legende. Han startet tidlig på 70-tallet, og har påvirket mange. Dette blir en veldig bra konsert.

Odderøya Live har siden i sommer jobbet med å få booket Aerosmith og Alice Cooper til Odderøya.

— Det er et tøft marked. Kristiansand er ikke Norges største by, og er gjerne ikke først på stopplista. Vi må kjempe for disse artistene, og vi er strålende fornøyde med at de kommer. Dette er vi veldig stolte av.

Spiller djevelen

Alice Cooper besøkte Kvinesdal i 2011 og 2008.

— Jeg elsker Kvinesdal. Det er en fantastisk vakker plass, men jeg har lite til overs for den norske sommeren. Jeg har spilt her to ganger, og begge gangene har det plaskregnet, sa artisten til Fædrelandsvennen i 2011.I 2008 uttalte Alice Cooper følgende til Fædrelandsvennen:

– Jeg har selv valgt å spille djevelen. Alle helter trenger sin nemesis, sitt motstykke. Da jeg kom på scenene, var Beatles store. De var rockens guder, men de hadde ikke noe motstykke. Derfor valgte jeg å bli rockens djevel.

Shock Rock

Alice Cooper har hatt en enorm betydning for rockens utvikling og hanomtales ofte som grunnleggeren av den musikalske sjangeren Shock Rock.

Rockeren er kjent for hits som "Poison", "School’s Out" og "Billion Dollar Babies".Alice Cooper og Aerosmith går på scenen på Odderøya 4. juni.