— Serien er en mørk og realistisk dramakomedie. Gjengen i «The Sunday Crew» klarer gang på gang å krølle det til, forteller regissør Rikard Amodei.

Sammen med blant andre skuespillerne Alexander de Senger og Gina Evangelisti, starter de innspillingen av serien til våren. Ifølge Alexander de Senger er serien delvis basert på egne opplevelser.

Alexander de Senger (i midten) og medlemmer fra "The Sunday Crew" prøver å rane Nordea Bank i Markens. Bildet er fra seriens teaser. Foto: The Sunday Crew / Skjermpdump

— Noe av serien er inspirert av ting jeg har sett i Stockholm og i Kristiansand. Jeg har jobbet i utelivsbransjen i mange år, så jeg har opplevd og sett veldig mye rart, forteller de Senger som har bodd i Kristiansand de siste årene.Foreløpig er det produsert fire teaser-snutter og en serietrailer til webserien.

Humoristisk

«The Sunday Crew» er inspirert av den humoristiske tonen fra «Lilyhammer», og den kyniske realismen fra den danske gangsterfilm-trilogien «Pusher».

— Da vi spilte inn teaseren til serien stormet vi ut fra en Tesla i Markens med lekevåpen i hendene. Ikke alle skjønte at vi spilte inn en serie, selv om vi hadde informert politiet og de rundt oss, og den ene servitøren som så oss slapp det hun hadde i hendene og løp, sier en latterfull de Senger.

- Hva håper dere serien vil oppnå?

— Målet vårt et å sette Kristiansand på kartet, akkurat som «Lilyhammer» gjorde med Lillehammer. Men vi må legge til at vår serie vil bli mye mørkere og mer realistisk. Serien spiller mye på humor og det multikulturelle samfunnet, som er Kristiansand i et nøtteskall, sier Alexander de Senger.

Hollywood-skuespiller

Hawaii-skuespillerinnen Gina Evangelisti vil spille karakteren "Alexandra" i den Kristiansands-baserte gangsterserien "The Sunday Crew". Foto: Kristian Hole

Hawaii-skuespillerinnen Gina Evangelisti ble først kjent med de Senger under et annet filmprosjekt i Los Angeles i fjor. Da hun fikk høre om «Sunday Crew»-prosjektet i «eksotiske» Norge, takket hun fort ja til å spille «Alexandra».— Det er et utrolig spennende prosjekt å være med på, men samtidig er det helt forferdelig å måtte tåle denne kulden her, sier hun og ler.

Tidligere har hun spilt tourguide i blockbusteren «Jurassic World», og blir snart å se i den kommende Zac Efron-filmen «Mike and Dave Need Wedding Dates», hvor hun er kreditert i rollen som «Dave's Girl»:

Crowdfunding

Alexander de Senger spiller rollen som "Hoover" i webserien "The Sunday Crew". Foto: Kristian Hole

Men å produsere en serie er som regel en dyr affære. Derfor håper gjengen bak «Sunday Crew» å finansiere de fem første episodene gjennom blant annet crowdfunding, som er en internettbasert innsamlingsaksjon.— Vi har anslått at det vil koste rundt 300.000 kroner å produsere fem episoder. Derfor er vi i en fase hvor vi søker om kulturstøtte, sponsorer og midler gjennom crowdfunding. Men serie blir det uansett, forteller en selvsikker Amodei.

— Vår hovedplattform for å distribuere serien vil bli YouTube og Facebook, som helt klart slår andre sider når det kommer til antall brukere, sier Alexander de Senger.

- Hvilken distributør hadde vært den ideelle samarbeidspartneren?

— Om vi hadde fått til en avtale med nysatsingen Netflix Indie ville vi jublet høyt. Det takker vi lett ja til!