— Vi bestilte nytt orgel til Landvik kirke, og diskuterte hvordan vi kunne innvie det nye orgelet. Vi har en prest som skriver, Jostein Ørum. Han har akkurat har skrevet en bok, og så sa han ja til å skrive nye tekster basert på boka. Så spurte vi min bror, Kjetil Bjerkestrand, om han ville skrive musikk til tekstene, forteller dirigent og organist i Landvik kirke, Geir Ivar Bjerkestrand om hvordan «Ære» ble til.

Espen Grjotheim. Foto: Anette Os

Søndag fremføres «Ære» i Landvik kirke. Espen Grjotheim og Hilde Norbakken er solister. I tilegg er et kor på 30 stykker satt sammen for anledningen. Kristiansand strykekvartett og flere musikere er også medvirkende i forestillingen. Tekstene formidler åtte bibelske personers møte med Jesu fødsel, basert på Jostein Ørums bok: «Mitt umulige barn»— Nå har vi jobbet sammen med koret i to måneder, og det har gått veldig bra. Det er litt annerledes og spennende musikk. Jeg har store forventninger, og er spent på om vi klarer å formidle noe av det flotte som er laget både av tekst og musikk, sier Bjerkestrand.

Søndag fremføres «Ære» to ganger, og det er 300 billetter tilgjengelige til hver konsert. Så langt er rundt halvparten av billettene solgt.