— Å bli valgt til dette prosjektet er svært gledelig for kulturskolen, sier Åse Norevik ved Kristiansand kulturskole i en pressemelding.

Norsk kulturskoleråd har i fire år samarbeidet med Nordea om kompetanseprosjektet KUL-TUR. Målet er å gjøre kulturskolene mer synlige og å legge til rette for bruk av lokale talent på flere arenaer.

Treårig avtale

Kulturskolene i Oslo, Stavanger, Trondheim, Bergen og Harstad har vært med i KUL-TUR-prosjektet, og Kristiansand er nå en av de nye kommunene som blir inkludert for årene 2015 til og med 2017.— Vi ser frem til å kunne arbeide ekstra med fag knyttet til fremføring og formidling slik at vi kan bli enda dyktigere på å skape gode opplevelser for utøvere og publikum. Å utvikle kompetanse i produksjonsprosessen er et økende behov i kulturskolene i dag, så dette er noe vi trenger, sier Norevik.

Mentorprogram

Kulturskolerådet og Nordea har forlenget samarbeidsavtalen med fem år. Samarbeidet inkluderer også et mentorprogram, der ønsket er å gi talenter ekstra oppfølging av nasjonale og internasjonale profiler.