OSLO: — Tusen, tusen takk, sa en meget rørt Cecilie Persson Bruserud etter at hennes mentor, Espen Lind, hadde valg å satse videre på henne etter duellen i kveld.

Mens de andre mentorene holdt en knapp på Oda Kvingedal Larsen, valgte Lind den 24 år gamle lyngdølen etter duellen. Han hadde valgt ut Marit Larsens låt "Under the surface" til sine to sangstjerner.

— Det var veldig jevnt i duellen, men jeg opplever Cecilie som litt tryggere. Hun har et større register å spille på, sa Lind etter utvelgelsen.

Vanskelig valg

De andre mentorene, som ikke hadde noe å si i kveldens utvelgelse, mente at Kvingedal Larsen var den som fremførte låta best.

— Cecilie, du har den klare, lekne stemmen som man blir veldig nysgjerrig på og som man får lyst til å høre mer av.. Men den av dere som fremførte denne låta mest organisk, var deg Oda, sa Lene Nystrøm.Lind la ikke skjul på at det gjorde vondt i hjertet å velge, og at valget var vanskelig.

— Dette er nesten et umulig valg, sa han.

- Kan nå langt

Før konkurransen uttalte Persson Bruserud at hun hadde tenkt å kose seg på scenen.

— Jeg skal kose meg med intensjon om å ta det hele. Jeg tror jeg kan nå langt hvis jeg bare tør, sa lyngdølen.

Etter utvelgelsen var hun svært tydelig rørt til tårer.Til TV 2forklarte hun bakgrunnen for tårene sine:

— Jeg var veldig innstilt på at Oda skulle gå videre, og da det var mitt navn som ble sagt og det ikke ble sånn, reagerte jeg på den måten. Jeg ble jo også litt lei meg for at Oda ikke gikk videre, samtidig som jeg var veldig glad for at jeg var med videre selv. Det var en kombinasjon av alt dette som gjorde at det kom litt tårer, sa hun.

24-åringen har vokst opp på det lille tettstedet Fleseland i Lyngdal, rett ved Lenesfjorden. Nå bor hun i Bergen, hvor hun jobber som lærer på første trinn. I høstferien var hun hjemme for å lade batteriene. Noen uker tidligere hadde hun imponert samtlige mentorer og hele det norske folk med sin tolkning av "Like A Star".

Bruserud har sunget hele livet. I barnekor, i ungdomskor, som lovsangsleder i Misjonskirken i Lyngdal. Og i flere bryllup. Hun har alltid hatt en drøm om å stå på en scene.

— Jeg får et kick av å stå på en scene. Og det har ikke så mye å si hvor stor scenen er, jeg liker å se de jeg synger til. Å kunne gi de noe eget, det er en stor drøm, sa hun til Fædrelandsvennen før konkurransen.