KRISTIANSAND: — Johnny Logan kommer med hele sitt band lørdag 19. oktober. Tenk deg ham foran 700 mennesker som tar del i "Hold me now" på Kick.

Det er Liv Håland som forestiller seg nærvær av den irske popstjernen mens han fremfører låten som gikk helt til topps i Eurovision Song Contest i 1987. Førsteplassen erobret han forresten i 1980 også, da med "What's Another Year".

Johnny Logan (59) har bidratt til tre av Irlands totalt sju førsteplasser i MGP-sammenheng. Han komponerte også vinnersangen "Why Me", som Linda Martin fremførte i 1992. Samme år gjestet Johnny Logan Kristiansand og Gimlemessen.

— Hvorfor hadde dere Johnny Logan bare på innbytterbenken?

— Du kan så spørre. Vi har hatt ham på listen flere ganger, uten at det har passet. Men da vi kontaktet manageren hans torsdag, sa han at 19. oktober faktisk er ledig. Helt fantastisk, forsikrer Liv Håland, som selv møtte den irske artisten på Momarkedet en gang for lenge siden.

Hun tror grand prix-kongen kan ha enda bredere appell enn det skotske hardrock-bandet som måtte kaste inn håndkleet på grunn av sykdom.

Johnny Logan het forresten Sean Patrick Michael Sherrard og jobbet som elektriker da han første gang entret en scene.

Årets Dark Season-festival er den 16. i rekken.