INSPIRASJON: Endeveden er malt i miljøvennlige farger. Foto: Torstein Øen
STABLER: Lektor Ole Christian Herwell stabler kunstved. Foto: Torstein Øen
VEDMYLDER: Plenen foran UiA ble åsted for kreativ skaperglede da ved ble til kunst. Foto: Torstein Øen
VEDMYLDER: Plenen foran UiA ble åsted for kreativ skaperglede da ved ble til kunst. Foto: Torstein Øen

KRISTIANSAND: — Dette må vel være den sjette stokken jeg maler, sier barnehagelærerstudent Nathalie Bråthen der hun står og maler sirkler og prikker på enden av en stor vedkubbe. Hun har på seg hvit "åstedsgranskerdress" av typen politiet bruker, og det samme har de fleste av de andre studentene.

— Vi ville at plenen skulle bli åsted for kreativ skaperglede da vi startet dette prosjektet, sier lektor Ole Christian Herwell ved Fakultet for Kunstfag. Sammen med lektor Turid Myran ledet han arbeidet med maling og stabling av fargeglad ved på plenen foran universitetet mandag ettermiddag.

Tradisjoner

Barnehagelærerstudiet på UiA innbefatter ti studiepoeng i kunst og håndverksfag, og mandagens stunt markerte studentenes første berøring med dette.

— Vi har fått femti stokker med ved fra Norsk Energigjenvinning, og disse har vi fått delt opp. Forhåpentligvis blir dette vedlaget liggende et par uker, og meningen er å hente inspirasjon fra fortidens behov for å sette spor etter seg. Vi har lange tradisjoner for å male dekor i tre som også har vært et livsnødvendig materiale, sier Herwell.

— Vi har blitt bedt om å male kunst inspirert av kunstneren Miró, Paul Klee og Hundertwasser. Jeg synes det er et gøy og kreativt påfunn, sier student Nathalie Bråthen der hun står og klatter miljøvennlig akrylmaling i hvitt og rosa på vedkubben.

"Skolestart"

— Hva er tittelen på akkurat dette verket?

— Det tror jeg må hete "Skolestart", ler Bråthen før hun får sakkyndig bistand av June Anderson (4) og Aiza Irfan (5) fra barnehagen.

— Det der er hvitt og det er rosa, påpeker June før hun peker på gresset:

— Men det kommer maling på plenen!

— Det gjør ingen ting sier barnehagelærerstudent Bråthen med pedagogisk stemme:

— Om to uker kommer vaktmesteren og klipper plenen, og da er det borte skjønner du.