KRISTIANSAND: Tobias Santelmann, som har vokst opp på Spangereid i Lindesnes, er klar for sin første internasjonale filmrolle. 32-åringen skal spille skurken Rhesus i actionfilmen "Hercules – The Thracian Wars", som MGM Paramount står bak.

— Tobias' rolle Rhesus, en lyshåret barbar og revolusjonær, blir Hercules' største fiende. Filmens regissør Brett Ratner vil gjøre en ny vri på historien og ikke portrettere Hercules som Zeus' sønn, men snarere som en voldelig leiesoldatleder med et fryktinngytende rykte, der ikke alt er som det ser ut, skriver Santelmanns agentfirma Panormama Agency i en pressemelding.

— Dette er en type prosjekt som jeg trolig bare får være med på en gang i livet, så jeg måtte hive meg rundt når sjansen kom, sier Santelmann til Fædrelandsvennen.

I godt selskap

Sørlendingens rolle er den siste rollen i filmen som blir besatt, og Santelmann drar til Budapest i morgen for å bli med på innspillingen, som allerede har startet. Der blir han værende i tre måneder, kanskje lenger.

Fra før er det kjent at Ingrid Bolsø Berdal og Aksel Hennie er på rollelisten, og Santelmann blir dermed den tredje nordmannen i filmen. Hollywoodstjernen Dwayne Johnson, kjent fra blant annet "G.I. Joe: Retaliation" og "Fast & Furious 6", spiller hovedrollen som Hercules. I tillegg er skuespillere som John Hurt, Ian McShane og Joseph Fiennes også med.

— Jeg gleder meg til å jobbe med Ingrid og Aksel og de andre. Det er kompetanse i bauger og kanter i denne filmen. Og å få spille med legender som John Hurt og Ian McShane er noe jeg virkelig gleder meg til, sier Santelmann.

Filmen vil trolig ha premiere i USA neste sommer.

Nominert til to Amanda-priser

Santelmann slo for alvor i gjennom med "Kon-Tiki" i fjor, og har i år fått gode kritikker for sin innsats i "Jag etter vind". Det har også gitt ham to Amanda-nominasjoner, for beste mannlige birolle og årets nykommer.

— Jeg skal ærlig innrømme at jeg blir glad når bransjen og andre setter pris på den jobben jeg gjør. Det er en ære å bli nominert, sier han, og skryter av Rune Denstad Langlo, som regisserte "Jag etter vind".

— Han er en skuespillerregissør. Han har en spesiell måte å jobbe med oss skuespillere på. Mads Sjøgård Pettersen vant Amanda for beste mannlige birolle i Runes forrige film "Nord", og det sier mye om han. Rune er anerkjent, og blir lagt merke til, sier Santelmann.

Amandaprisene deles ut under Filmfestivalen i Haugesund 16. august. Santelmann er usikker på om han kan stille opp, grunnet innspillingen av "Hercules – The Thracian Wars".

— Jeg vet ikke om jeg får til det. Jeg kan ikke si nei til en jobb av den grunn, men skal se om jeg får tid, sier han.