KRISTIANSAND: Jonas Alaska har tatt musikk-Norge med storm med sitt selvtitulerte debutalbum. Lørdag kveld kan 23-åringen krone fjoråret ved å vinne tre priser under Spellemann 2011. Singer/songwriteren er nominert i tre kategorier – årets mannlige artist, årets nykommer og tekstforfatter.

Ordføreren kommer

Det skal selvfølgelig markeres i hjembygda. I god sportsånd rigges det i volleyballbygda opp storskjerm i Åmlihallen, og ordføreren stiller med kjede og håper mange vil komme for å hylle artisten.

Vi håper dette blir storveis. Det er helt fantastisk. Når var sist en sørlending var nominert til tre priser? Om han får en pris vil det være gledelig og velfortjent, men det er jo stort å bare være nominert , sier ordfører Reidar Saga (Ap).

Hva betyr dette for bygda?

— Det betyr mer enn vi aner. Vi har ikke hatt de mest positive oppslagene den siste tiden, men nå kommer Alaska inn som en fantastisk representant. Det er gull verdt, sier han.

- En typisk ja-person

Det er rett i underkant av 1800 innbyggere i Åmli. Lørdag kveld blir det åpent hus i Åmlihallen, med åpen hall, matsalg og underholdning. I kafedelen blir det Spellemann på storskjerm, og forhåpentligvis kan de fremmøtte juble for en eller flere Alaska-priser i løpet av kvelden.

Det er vanskelig å si hvor mange som kommer, men jeg møter stadig noen som sier de kommer. Og flere har akseptert innvitasjonen på Facebook. Kanskje kommer det 100 stykker , sier kulturkonsulent i Åmli kommune, Carolina Moland.

— Det er gøy å jobbe med kultur i Åmli når slike ting skjer. Det er mange her som husker Jonas fra når han var liten gutt, og har var en typisk ja-person, som sa ja til alt. Det er jo en kjempegreie bare at han har blitt nominert, en det ville være enda mer supert om han får en pris, sier hun.

Alaska spiller på NRK3

Tidligere denne uken ble det også klart at Jonas Alaska skal spille under Spellemannnshowet lørdag kveld. Det skjer i forbindelse med NRK3s sending "Live og Ronny på Spellemann", som sendes i pausen mellom del 1 og 2 av Spellemann 2011 på NRK 1. Live Nelvik og Ronny Brede Aaase fra P3 Morgen vil lede sendingen, der prisene for Årets musikkvideo og Hiphop vil bli delt ut. I tillegg til Alaska vil også Siri Nilsen ha et musikalsk innslag.