KRISTIANSAND: — Det er din feil, sier Lise Berntsen og retter en dirrende lattermild pekefinger mot Susann Midling. Det var sistnevnte som vågde å tro noe om hva som blåser sterkest av laber bris og lett bris, og dermed ble det enda et feil svar for det ferske quizlaget Lisefilm.

TEST DEG SELV I QUIZEN HER!

Foruten Berntsen og Midling omfattet quizlaget Mette Haukedalen. Fædrelandsvennens medarbeidere møtte de tre damene idet de hadde satt seg ned for å delta i sin første quiz på Cafe Generalen i Ravnedalen.

Her regjerer quizmaster Trine Kallevig for sjette sesongen på rad, og spørrekonkurransen har opparbeidet et solid deltagergrunnlag. Det er som regel vanskelig å sikre seg plass på en av uteserveringens 100 terrassestoler når Kallevig setter i gang å lese opp de første spørsmålene tidlig på kvelden.

POPPIS: Cafe Generalen har solid omsetning de torsdagene det er quiz. Foto: Torstein Øen

Torsdag troppet lag med velklingende navn som "Grim Uvel", "Gjeddefjes", "Smerte er midlertidig, ære varer evig", "Saddams ukjente konsekvenser" og "Vi venter på Hilde" opp for å knive om seieren. For mange av deltagerne er quiz blodige, ramme alvor, og rivaliseringen mellom de førende lagene er dyp og går flere år tilbake i tid. For Lisefilm var generalquizen imidlertid en ny opplevelse.

— Aldri vært her før

— Det var Susann som inviterte oss med. Jeg har aldri vært her før, og hadde ikke engang hørt om Generalen selv om jeg har bodd tre år i byen, sier Lise Berntsen. Hun og de andre har imidlertid en viss erfaring fra quizene på Østsia, og før første runde setter i gang mener de å ha gode sjanser til å hevde seg.

— Men vi har ikke lest så mye aviser i forkant. Det burde vi kanskje gjort?

Quizlaget har navnet sitt fordi de tre en gang utgjorde et produksjonsselskap med dette navnet. Det skjedde i forbindelse med studiene ved mediefaglinja på UiA. Spørsmålet om hva Mikael Hanekes gullpalmevinner fra Cannes 2012 het, brakte likevel jentene i forlegenhet:

— Jeg vetdetjegvetdetjegvetdet, sier Lise Berntsen fortvilt under jernteppet. Ingen av de andre har noe forslag heller.

— Og dere kaller dere filmstudenter, sier hun og ler.

(Les mer under bildet)

QUIZMASTER: Trine Kallevig har oppdaget et underlig lagnavn på ett av svararkene hun har samlet inn. Foto: Torstein Øen

Vrang hovedstadSpørsmålet om hvilket grunnstoff som har formelen Ne har hun imidlertid stålkontroll på, og det samme gjelder hvilken tegneserie tegneren Hergé ble kjent for. Hva slags sport Cecilia Brækhus har VM-titler i er også piece of eplekake for laget.

Men hva heter hovedstaden i Kambodsja?!

— Ææææ. Enjoy! Geografi er IKKE det vi er best på, stønner Berntsen.

— Jeg så på en episode av Friends, og der snakket de om at navnet lignet på Sean Penn, sier Susann. Laget skriver dermed "Penn" på svararket. To av spørsmålene i runden går ut på å kjenne igjen en sang og navngi artisten. Jentene klarer å kjenne igjen "Summertime Blues" på refrenget, men ikke at det er Eddie Cochran som synger den.

— Så gammel musikk kan jeg bare ikke, sier Lise og trekker oppgitt på skuldrene.

TEST DEG SELV I QUIZEN HER!

Klasker panner

Etter tyve minutters spørreterror fra podiet, er quizmaster Kallevig klar for å samle inn arkene fra første av tre runder. Arkene rettes i kjapp skolemesterstil og poenger legges sammen før svarene leses opp. I publikum lyder en god blanding av fornøyde "Yess", og håndflaters klasking mot panner idet fasiten blir kjent.

— Og nå skal vi lese opp stillingen etter første runde. På en tiendeplass med 6,5 poeng har vi Lisefilm", kommer det fra podiet.

De tre på laget er ikke altfor preget av den foreløpige sisteplassen, og hvordan det gikk med dem til slutt vites ikke. Her måtte Fædrelandsvennen trekke seg tilbake for å rekke deadline. Torsdag om to uker er det nye sjanser for seire og nederlag på Cafe Generalen.