KRISTIANSAND: Nazareth er det første slippet til årets Dark Season. De er booket til Kick lørdag 19. oktober. Det skotske heavy-bandet er nok mest kjent for sin tolkning av "Love Hurts", som gikk til topps på de norske hitlistene i 1975. Sangen ble utgitt av Everly Brothers allerede i 1960, men ble etter hvert en signaturlåt for skottene.

— Vi er strålende fornøyd med å få Nazareth hit. Vi har prøvd mange ganger, men det har aldri passet. Nå hadde de endelig en ledig helg og det passet perfekt, sier festivalsjef Liv Håland.

Nazareth har eksistert siden 1968 og bandet har over tjue plater på samvittigheten. Frontfigur Dan McCafferty og bassist Pete Agnew er fortsatt igjen fra originalbesetningen.

Større navn?

I fjor var Boney M og Nik Kershaw blant trekkplastrene under Dark Season. Håland sier det kan bli aktuelt å hente litt færre artister i år, og heller bruke mer penger på headlinerne.

— Det er mulig vi går ned på antall artister og henter noen dyrere navn enn tidligere. Tilbakemeldingene fra publikum tyder på at det er det de ønsker. Det kan være vanskelig å få med seg alt når det er så mange konserter, sier festivalsjefen.

Også i år skal fem scener tas i bruk under Dark Season: Kick, Ernst, Hos naboen og to scener på Caledonien.

Billettsalget til Nazareth-konserten starter allerede fredag.