KRISTIANSAND: — Man må være litt realist når man er så gammel, så vi går ikke for å bli popstjerner, sier Nina Munksgaard og ler.

— Vi har beina godt plantet på jorda, parerer Helga Hægeland.

De to voksne kvinnene ønsket for fire år siden å starte ei jentegruppe. De fikk med seg Lene Tønnessen, som tidligere har sunget med Marquee Band, og dannet trioen Southern Girls.

— Vi er tre godt voksne damer. To av oss er over 50. De fleste mannlige artister holder på til de stuper, men damene har en tendens til å gi seg. Vi tenker; kan guttene, så kan vi. Musikk burde vært gitt ut på blå resept, for de holder folk friske, legger Munksgaard til.

Slippkonsert på Havana

Southern Girls cover.jpg

Trioen bestemte seg for å satse, og sommeren 2010 var det debutkonsert på KICK. Året etter gikk de i studio, og spilte inn et par singler. Nå har trioen igjen vært i studio, og fredag kveld er det slippkonsert på Havana Etcetera for plata "A little bit of this – a little bit of that".— På denne plata har vi landet på 13 låter innenfor country og pop/rock. Det er veldig melodiøse låter, noen rolige og noen med litt mer fart i, forteller Munksgaard.

— Jeg kaller det ei kompromiss-plate. Vi kommer fra forskjellige stilarter, så tittelen passer bra, sier Tønnessen.

— Vi har en egen klang, og veldig forskjellige stemmer. Klangen gjør at vi blir lett gjenkjennelige, og jeg håper vi kan bidra til noe nytt blant musikklivet på Sørlandet, sier Hægeland.

Amerikansk produsent

John Beland er produsent på plata. Den amerikanske artisten er kjent fra bandet The Flying Burrito Brothers, og har tidligere jobbet med artister som Dolly Parton, Alison Krauss, Bobby Bare og Bellamy Brothers.

— Jeg har jobbet med han tidligere, og han sa ja med en gang etter å ha hørt singlene våre. Han sendte oss noen forslag til låter vi kunne synge, og har også skrevet fire sanger til oss. Beland kommer også for å spille med oss under slippkonserten. Det hadde han ikke gjort om han ikke mener vi har et godt produkt, sier Munksgaard.

Plata er trykket opp i 1000 eksemplarer, og selges i første omgang kun ved konserter og gjennom trioens profil på Facebook. Og etter at Southern Girls har vært dagens artist på Facebook-gruppa Country Saloon Norway denne uka, kommer bestillingene fra hele landet.

— Vi har gitt opp popstjerne-drømmen, men det er veldig deilig å ha et minne for livet, om ikke annet, sier Tønnessen.

— Vi tenker mest radiolåter, men håper selvfølgelig at vi kan komme litt rundt på festivaler og slikt, sier Munksgaard.