KRISTIANSAND: — Kristiansand har vært ett av våre best besøkte spillesteder gjennom seksti år, og vi synes det er et paradoks at det ikke lenger er plass til oss nå som byen har fått Kilden, sier Ellen Horn.

Lederen i Riksteatret har engasjert seg etter at Riksteatret sist uke ble tema i debatten mellom Kilden og Erik Honoré. I sin kritikk av oppsetningen av Puls i Fjæreheia, trakk Honoré fram Riksteatret som et eksempel på ting Kilden heller burde finne plass til. Både Kilden-direktør Bentein Baardson, Ellen Horn selv og Kilden Kulturdrifts leder Gunnar Grimstad har siden engasjert seg i debatten på nettstedet scenekunst.no.

— Det som virker klart er at Riksteatret vil spille hos oss, og vi vil ha dem her, sier stabs- og økonomidirektør Gunnar Thon Lossius hos Kilden. Det er ifølge begge parter et svært tett Kilden-program, og et like tett turneprogram for Riksteatret som har ført til problemene med å få det til å passe.

— Til høsten har vi fått plass til en komedie på Kilden, men vi har altså sju forestillinger i tillegg de kan få, sier Ellen Horn.