KRISTIANSAND: — Det er en stor ære å bli tatt ut, og vi gleder oss veldig til å vise filmen på en så stor og viktig festival som TIFF Kids, sier produsent Silje Hopland Eik i Cinenord Kidstory i en pressemelding.

"Karsten og Petra blir bestevenner" er den første filmen basert på Tor Åge Bringsværds barnebøker om de to barnehagebarna. Filmen har til nå blitt sett av 155.000 små og store publikummere siden premieren 15. februar.— De to bestevennene har allerede sjarmert kinopublikum her hjemme og vi håper selvsagt at filmen slår like godt an i Toronto og at det blir internasjonalt salg av filmen etter dette, sier Hopland Eik videre.

TIFF Kids er en del av Toronto International Film Festival, som er den største filmfestivlaen i Nord-Amerika. TIFF Kids viser filmer fra hele verden og prioriterer filmer som tar barn og deres foreldre ut av hverdagen og bruker filmens kraft til å gi barna noe å tenke på og diskutere med sine foreldre. I størst mulig grad ønsker festivalen å ha visninger der filmskaperne er til stede for å åpne for diskusjoner om filmens ideer og temaer. Festivalen arrangeres fra 9.–21. april, og "Karsten og Petra blir bestevenner" får premiere 14. april.

MØDRE: Janne Formoe (t.v.) spiller Petras mamma, mens Hilde Lyrån spiller Karstens mamma. Foto: SF Norge & Cinenord Kidstory

På sine hjemmesider beskriver festivalen filmen, som har fått den internasjonale tittelen "Casper and Emma – Best Friends", som en unik hybrid av live action-film og animasjon der vi møter de to bestevennene og deres to favorittkosedyr Løveungen og Frøken Kanin.Janne Formoe fra Kristiansand spiller mammaen til Petra, mens Hilde Lyrån og Markus Tønseth spiller foreldrene til Karsten. De to bestevennene spilles av Nora Amundsen og Elias Søvold Simonsen.

For tiden spilles oppfølgeren "Karsten og Petra på vinterferie" inn i Budapest. Den skal etter planen ha premiere 14. februar 2014.