KRISTIANSAND: — Det er litt ironisk. I fjor slet vi med å få nok sponsorer. Når vi endelig har fått nok sponsorer, sliter vi med å få nok offentlige midler, sier protestfestivalsjef Svein Inge Olsen til Fædrelandsvennen.

NRK Sørlandet meldte torsdag at festivalen står i fare: Kulturdirektøren i Kristiansand har nå utelatt festivalen i budsjettet. Samtidig har den nye, borgerlige regjeringen kuttet 160 millioner kroner i støtten til Kulturrådet, som Protestfesivalen kan søke midler fra.— Situasjonen er dramatisk. Nå håper jeg at politikerne kan få oss inn i statsbudsjettet, for jeg har ingen tro på at Kulturdirektøren vil få oss inn på budsjettet i Kristiansand, sier Olsen.

Kulturdirektør Stein Tore Sorthe avviser at han holder Protestfestivalen utenfor budsjettet.

— Bystyret bestemte at Protestfestivalen skulle få en engangssum på 200.000 i 2013. Skal de få penger i 2014 må de søke på lik linje med andre festivaler. Om de får penger avgjøres av kulturstyret 29. januar.

Ifølge Olsen kan ikke Protestfestivalen fortsette i sin eksisterende form dersom den offentlige støtten kuttes.— Det er usunt dersom vi blir for avhengige av sponsorer. Da kan vi risikere at vi ikke kan diskutere det vi vil, eller invitere hvem vi vil.

Til NRK Sørlandet sier stortingsrepresentant Hans Fredrik Grøvan (KrF) at han ikke er fornøyd med regjeringens kutt til Kulturrådet.