KRISTIANSAND: — Jeg digger å få bekreftelser på at ting går fremover. Det gjør de tydeligvis, sier rapperen Simmy Man.

Kristiansanderen er aktuell med singelen "Love for the City", som blant annet har fått radiotid på NRK P3. Nå har også amerikanerne fattet interesse for 25-åringen. Det populære amerikanske nettstedet Coast 2 Coast Live vurderer unge og ferske artister i alle sjangre, og denne uka har bransjefolk på nettsiden vurdert "Love for the City" ut fra fire kriterier: Originalitet, kvalitet, salgbarhet og potensial. Kristiansanderen scoret godt på alle områder og stakk dessuten av med en promotion-pakke til en verdi av 1000 dollar, i konkurranse med ni andre.

— Det føles veldig bra med sånne tilbakemeldinger. Jeg føler at jeg tok et stort skritt da jeg vant Hoveslaget i fjor, og målet har vært å ta et nytt stort skritt i år, sier rapperen.

— Er USA et viktig marked for deg?

— Ja, men hele verden er viktig for meg. Så lenge de er interessert i musikk, så er de viktige.

Mange om beinet

Simmy Man er tilknyttet det lokale plateselskapet AGF Music og platedirektør Jan-Erik Mæland. Mæland har også fått tilbakemeldinger på Simmy Man fra flere amerikanske hold.

— Du kan tenke deg hvor mange som slåss om beinet i USA, da er det stort at han kan vekke interesse der borte. Han har en veldig internasjonal sound og er ganske amerikansk i stilen. Stemmen er spesiell, og han har gjennomtenkte tekster, sier Mæland.

Og Mæland fortsetter å jobbe mot USA, hvor hiphopsjangeren står sterkt.

— For meg er dette en viktig bekreftelse på det vi holder på med. Det går tregt i norsk musikkbransje. Jeg mener ikke å være hovmodig, men når man føler at man har et bra produkt så er det kjedelig at det går så sakte. I USA har det vært annerledes. Vi får bekreftelser fra folk som har peiling og det gir meg tro på at vi virkelig har noe å komme med. Selv i lille Norge, sier Mæland.

Blues og rock

"Love for the City" er første låt fra Simmy Mans kommende album "Learn As You Grow", som kommer senere i år.

— "Love for the City" er låt om alle byer, den handler ikke om Kristiansand spesifikt. Det er en patriotisk hymne om å være glad i byen sin. Jeg er blir veldig lett fanget av "byvibben". Gatelys og trafikk, alt det urbane, sier kristiansanderen, som har holdt på med hiphop siden 2003. — Jeg begynte i den stilen som var inne akkurat da, og så har jeg plukket opp forsjellige ting etter hvert. Jeg er interessert i mye forskjellig og det fins både blues og rock i lydbildet mitt. Det har vært viktig å lage noe som høres eget ut, og ikke være for påvirket av andre.

— Og hvor ligger ambisjonsnivået?

— Ambisjonene er store, og jeg synes vi ligger bra an. Vi har fått en fot innenfor flere steder og det er bare å trykke på videre. Jeg håper å kunne lande noen spillejobber både i USA og Mexico, sier Simmy Man.