For musikken og låtene de leverer på sitt andrealbum er mer gjennomarbeidet og bedre enn på den flotte debuten «New sounds from the past». Låtene kan høres litt anonyme ut til å begynne med. Etter hvert er det bare å skru opp volumet og danse, trene, jogge eller bare sitte i ro og lytte til popperlene som kommer dryssende ustanselig i mange uttrykk og fasetter og fasonger.

Askildsen og Modalsli sin elektropop er full av herlige rytmer og fengende melodilinjer. Deres innsiktsfulle og fine popkomposisjoner har også flotte vokalprestasjoner. Thom Hell og Frank Hammersland er med på laget, og popveteran Espen Berg har mixet og mastret de fargerike lydcollagene. Her er disco, litt reggae, noe elektropop og mye tidløs pop slik som New Order og andre flotte band skapte på 80-tallet.

På den dvelende og nydelige «Two of us» er de ganske nærme Prefab Sprout. Syntax-e er flink til å stjele fra pophistorien uten at man kan avsløre og anklage dem for tyveri. På en utrolig måte klarer de å gjøre dette til et sterkt album uten å eie så mye særpreg og identitet. Det er en prestasjon i seg selv. Det er bare å digge dette.