Spore ble nettopp lansert til PC, og fikk meget bra omtale i pressen. Men spillet har også en lillebror, Spore Creatures til DS. Det var vel ingen som ventet at dette spillet skulle kunne måle seg med hovedspillet, men det er likevel litt underlig hvor dårlig dette produktet har blitt, og hvor lite det egentlig likner på originalen.

Spore Creatures begynner med at du svømmer i land og begynner tilværelsen som landdyr. Du er en slags snegl og har med deg en kompis som også er snegl. Når han blir bortført av et romskip, blir det opp til deg å utvikle deg som art så du blir sterk nok til å hamle opp med overmakten.

Dette gjør du ved å utforske en rekke øyer på forskjellige planeter. Du drar skapningen din bortover med stylusen, men det er ikke så lett å skjønne hva som er opp og ned og høyre og venstre i forhold til det du ser på kartet, her er det lett å gå seg bort og du blir fort lei av den klønete kontrollen.

Som i spillet til PC må du også bygge opp skapningen din av forskjellige armer, bein, øyne osv., men det som i PC-spillet er en fantastisk editor der du kan lage nær sagt hva som helst av delene du har til rådighet, består oppbyggingen av skapningen her stort sett i å velge deler som gir den bestemte egenskaper. Det er vanskelig å få delene til å sitte der du vil ha dem, og hvordan skapningen din ser ut til slutt virker ganske tilfeldig.

Du møter stadig nye skapninger rundt omkring, noen blir du venner med, andre gir du bank eller blir banket opp av. Det er ganske vanlig at du møter skapninger som er helt umulige å få i bakken før du har funnet en bestemt kroppsdel du kan bruke til å ta dem med. Dette gjør spillet til en ganske lineær og ensformig opplevelse, og det som på overflaten ser ut som om det er bygget over samme lest som PC-spillet, er egentlig noe helt annet som rett og slett ikke er noe moro. Selv om det virker som om du kan lage en skapning som ser ut akkurat som du vil, er det i stor grad spillet som bestemmer hvilke deler du må bruke for å komme deg videre.

Dette spillet kunne uten tvil blitt bra, hadde man basert seg på prinsippene i hovedspillet, men som Spore Creatures fremstår på DS, er det ikke noe å anbefale, verken for små eller store.

Spore Creatures

DS

Utgiver: Electronic Arts

Genre: Actioneventyrstrategi

Plattformer: Kun DS

PEGI: 7+