Edwardsbrødrene har valgt kriminal-/spenningssjangeren, utmyntet som en kombinasjon av puslespillmysterie med politiavhør og buldrende actionfilm á la Scwarzenegger/Bruce Willis/Harrison Ford.

Strukturen er velkjent fra mange kriminalthrillere, nemlig å la flere personer gi sine versjoner gjennom tilbakeblikk.

Det animerte har et ytterst profesjonelt snitt, uttrykk, bevegelser, rytme ligger nær det animerte universet en finner i for eksempel animasjonsfilmen «Shrek».

Her, altså, har en tatt for seg det gamle eventyret om «Rødhette og ulven». Og en har gått til oppgaven med all den uhøytidelighet, uærbødighet, frekkhet og dristighet en kan spa opp. I hvert fall hvis en skal holde seg innen grensene for et vanlig, kommersiell oppsett.

Hva selve historien angår, er følgende å meddele: Ingen er hva de synes å være. For eksempel er Ulven egentlig en gravende journalist. Og bestemor fører et hardbalent dobbeltliv. Og Rødhette behersker kampsport fra Østen{hellip}

Frekt tenkt og fykende dyktig utført, der presisjon, rytme, uttrykk, replikker, typer, pluss strek og farger går opp i en flott enhet.

Og nok et pluss: De norske stemmene er meget gode, og stemmene er fordelt på hele landet, vi finner ikke bare språktoner som hører hjemme i stor-Oslo. Journalistulven snakker «ærendælsk», for eksempel{hellip}

Men bemerk: dette har mer med musikkvideoer, reklamefilmer og dataspill, enn det har med Walt Disneys klassikere, å gjøre.

Knut Holt

Storfornøyelig «sannhet» om Rødhette

Sannheten om

Rødhette

USA 2005

Regi og manus: Cory & Todd Edwards

Animasjonsfilm

Inntalt med norske stemmer