Tjo og hei! Og hopp i høyet. Vet du om noen som har en låve ute på landet, er det bare å gjøre klart til fest. Med musikken til sekstetten Earlybird Stringband som lydkulisser. Det kan ikke gå galt, for låtene på dette debutalbumet er så fengende og livsbejaende at du bare må bli med på herlighetene.

Det hele startet ved juletider 2005 med at to studiekamerater ved Norges Musikkhøgskole, Hans Martin Austestad og Christian Skaugen, lekte med ideen om å danne et bluegrassband. Førstnevnte kjøpte seg banjo for store deler av studielånet. Dermed var Earlybird Stringband i støpeskjeen.

Austestad er låtsnekker og vokalist, og her er tolv sterke originallåter, pluss en tolkning av den tradisjonelle ”Agderrilene”. Det bobler og det koker. Melodiene er fengende, umiddelbare og sterke. Dette er bandet det er mulig å like med én gang, for så å like dem enda bedre for hver høring. For variasjonen sin skyld, burde kanskje Austestad ha skrevet en trist ballade. Her går det nemlig unna i høyt tempo. Det er moro og lekent. Dette er gøy på landet.