Komedie/romantikk

USA 2014

Regi: Lasse Hallström Manus: StevenKnight, basert på boken

Skuespillere: Helen Mirren, Charlotte LeBon, Manish Dayal, Om Puri

Aldersgrense: 7 år

Egnethet:Ungdom/voksen

Regissør Lasse Hallström har gitt oss flere lidenskapelige og rørende filmer som ”What’s Eating Gilbert Grape”, ”Ciderhouse Rules” og ”Mitt liv som hund”. ”The Hundred-Foot Journey” inneholder alle ingrediensene til å lage en skikkelig het og smakfull delikatesse. Smakfull er den, men det brukes dessverre litt for lite krydder til å bli en ordentlig smaksbombe.

Kadam-familien mister sin mor, sitt hjem og sin restaurant i en påsatt brann. Familien får asyl i England, men Hassan Kadam (Manish Dayal) som drømmer om å bli kokk som sin mor, mener grønnsakene der mangler sjel. De reiser derfor Europa rundt for å finne et nytt hjem, og en ny plass å starte opp sin indiske restaurant. Valget faller på en liten fransk landsby, rett over gaten fra Michelin-restauranten Le Saule Pleureur.

Stjernen i filmen er overraskende nok ikke Oscar-vinner Helen Mirren, men den indiske skuespilleren Om Puri. Hans tolkning som familiens til tider frustrerte, men snarrådige overhode, er svært underholdende.

Filmen er en typisk feel-good film, men du må svelge en god del klisjeer. Likevel har karakterene og skuespillerne nok dybde og personlighet til å gjøre opplevelsen både fornøyelig og appetittlig.

Ja, for du blir sulten av å se denne filmen. Det grenser faktisk til matporno.