Det bør bli fullt på Østsia i Kristiansand 8. april når Kvelertak kommer for å gjøre konsert. For "Meir" kan nesten betegnes som en åpenbaring.Det er også tittelen på den første låten på stavangerbandets andre album. "Åpenbaring", altså. På andrelåten, "Spring for livet", sitter det skikkelig. Pang! Rett i mellomgulvet. Deretter kjører de på med tøffe låter som de råe og fengende "Bruane brenn" og "Snilepisk" og de mer monumentale og progrockaktige "Evig vandrar" og "Tordenbrak". Helt til slutt synger de om seg selv på låten "Kvelertak".

Her er mye å fordøye, men det er ingen grunn til å unnvike grepet som Kvelertak tar. Det energiske spillet fra tre gitarister er selve kjernen i bandets uttrykk. Riffene og gitarduellene er tightere enn sist. I tillegg er produksjonen mer dynamisk og variert med kontrastfulle brudd og smektende overganger. Man behøver egentlig ikke være noen stor tilhenger av metall for å bli fanget av Kvelertak.

På "Meir" er også tekstene lettere å få med seg. Det er nok likevel ikke særlig utslagsgivende for å digge dem. Mange land er med på moroa, og selv om tekstene nok er uforståelige rundt omkring i Europa og USA, så har Kvelertak likevel stor appell.

Dave Grohl i Foo Fighters er visstnok en stor tilhenger, og hvor dette ender til slutt er ikke godt å si. Det vi kan slå fast er at bandet har enda mer å by på denne gangen.