Moron Police er definitivt et motstykke til en verden full av navlebeskuende og selvhøytidelige rockeband. Men er de morsomme på plate? Ja. Men bare litt. Underholdningsverdien øker betraktelig når man får se dem på en scene.

Det er litt av turnéliste de kan skilte med denne høsten. I morgen kveld spiller de på Haandverkeren i Kristiansand. Neste helg er bandet på plass i Kvinesdal og på Birkeland. Så forsvinner de ut av Sørlandet og drar på tokt over hele landet pluss Danmark for å bedrive sin propaganda.

moronpolice.jpg

De synger "We all live in a whorehouse" på den litt pønkete "Whorehouse". Da ligner de veldig på Turboneger. Men de har et langt bredere uttrykk og nedslagsfelt enn det. Moron Police mikser så mange stilarter; funk, metal, elementer av jazz og pop, gjerne i én og samme låt.Moron Police sjarmerer stort med den slentrende visepop-låten "Go To Hell", og på "Down At The Disco" synger de "Jesus, will you marry me, 'cause I love what you’ve done with my brain". Vel, vel! Hvor sjokkerende, morsomt og tøft dette er, kan selvsagt diskuteres. Og det blir også litt i meste laget med takstskifter og rotete låter. Det som taler til deres fordel er at de spiller bra, og at produksjonen er tøff, distinkt og mektig.

Så får vi bare se hvor langt de kan nå med sitt litt schizofrene, musikalske uttrykk. Man må som nevnt antagelig også se dem gjøre dette for å falle helt for deres propaganda maskin.