Debutalbumet til Jake Bugg fra Nottingham klatret til topps på listene i Storbritannia. Alt tyder på at det kan skje igjen.

For bare et drøyt år etter debuten viser 19 år gamle Bugg at han har mer å by på. Men ingen bør kalle ham den nye Bob Dylan, selv om de tre første låtene er som hentet fra Dylans første utgivelser. Han fyller ikke de skoene. Ingen gjør det! Vi snakker heller om en artist som har tekstene og melodiene i seg til å levere både viser og folkemusikk av den gamle skolen. Pluss fengende britpop.

Det var litt mer viseaktig sist. Litt mer lurvete, løssluppent og uferdig. Denne gangen har stjerneprodusent Rick Rubin kjørt det hele i mål, slik som han har gjort det med hell og lykke for mange andre. Resultatet er at Jake Bugg stiller med et enda sterkere og mer fokusert album, uten at det har blitt kjedelig å lytte på ham.

Den tøffe og skarpe ”Me and You” er et høydepunkt. Den herlige og intense balladen ”A Song About Love” er et annet. I tillegg er her både energiske folksanger og vimsete countrylåter. Dette er en ung mann som kan musikkhistorien sin, og som kan revitalisere den med sin egen identitet.