Ingen priser på Ropstad eller Formoe

Det ble ingen spellemannpriser på sørlendingene Erlend Ropstad og Terje Formoe lørdag kveld.

Publisert:
  • NTB
Denne artikkelen er over fem år gammel

Erlend Ropstad var sammen med Ellen Sofie Hovland, Ingebjørg Bratland, Silja Sol og Siri Nilsen nominert i kategorien viser. Det var Ellen Sofie Hovland som vant i kategorien.

Terje Formoe og hans samboer Therese Falk ankommer på den røde løperen i Stavanger Konserthus lørdag kveld. Det ble ingen pris på Formoe.

Terje Formoe var nominert i kategorien barnemusikk sammen med Aslak og Igor og Christine Sandtorv. Sandtorv stakk av med prisen for beste barneplate 2014. ## Årets nykommer

Det ble ingen pris på Erlend Ropstad lørdag. Foto: Carina Johansen

ta1bdcc8.jpg Foto: NTB Scanpix

Debutanten Emilie Nicolas sparket i gang prosutdelingen og ble kåret til Årets nykommer og ble den første prisvinneren under Spellemann-utdelingen i Stavanger lørdag.Under den 42. utdelingen av Spellemannprisen er Siri Nilsen en av dem som har flest vinnersjanser. Artisten har blitt nominert i tre kategorier. En snau halvtime ut i utdelingen hadde hun allerede hentet hjem prisen for Årets tekstforfatter. Emile Nicolas stakk av med kveldens første utdelte pris, nemlig for Årets nykommer og Gramo-stipendet på 250.000 kroner.

Kritikk

Selv om prisutdelingen skal sette punktum for et godt norsk musikkår, har årets utdeling også fått kritikk fordi artister som Todd Terje og Kygo, to av fjorårets største norske suksesser, ikke er inkludert i noen kategorier.

OnklP & De fjerne slektningene, Admiral P og Åse Kleveland er blant artistene som står på scenen i Stavanger.

Se videoer fra lørdag kveld:

Publisert:

Les også

  1. - Jeg har aldri hatt en ambisjon om å bli noen som helst form for rockestjerne eller popstjerne. Jeg vil bare lage musikk

  2. - Ropstad har gode vinnersjanser

  3. Svenskofil spellemann

  4. - Dette er hjertebarnet mitt

  5. De er nominerte til Spellemannprisen

Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.