KRISTIANSAND: — Det er en omfattende prosess vi er inne i, og det jobbes hardt, sier en ordknapp festivalsjef Daniel Nordgård til Fædrelandsvennen. Onsdag møttes ordføreren, rådmannen og representanter fra Quart, Cultiva og Kristiansand Næringsselskap for å drøfte veien videre mot eventuell gjeldssanering for en hardt presset festival.

For å få nye samarbeidspartnere på plass, og også penger til å booke band, er festivalen avhengig av å bli kvitt de 4,2 millioner kronene i gammel gjeld til Cultiva og kommunen. Og skal de klare det må saken blant annet behandles av bystyret. Det er tre bystyremøter igjen i 2007, 31. oktober, 5. desember og 13. desember.

— Innen tidlig november tror jeg Quart har noe klart som kan si oss hvorvidt det blir festival neste år, sier ordfører Per Sigurd Sørensen (H). Han vil ha en solid plan på bordet før han går inn for gjeldssanering. Både en troverdig regnskapsprognose for 2007 samt en like troverdig plan og organisasjonsstruktur må da foreligge. Siden høsten 2004 har festivalen fått 23,4 millioner kroner i offentlig lån og tilskudd.

  • Vi har sagt mange nok ganger at dette er siste gang Quart får penger. Det kan jo også hende de ønsker seg ytterligere bevilgninger for å komme opp i en tilstrekkelig positiv egenkapital, sier ordføreren.