KRISTIANSAND: Mosvold og Hansens produksjonsselskap Kool Produktion AS fikk mandag et klart signal om at tegneserien om "Hubert" er ønsket på skjermene også i fremtiden. Norsk Filmfond donerte nemlig 1,8 millioner kroner til videre produksjon av 19 nye episoder.

Animasjonsserien om den blåøyde førsteklassingen Hubert ble unnfanget på Barnefilmfestivalen i Kristiansand i 2005 og har blitt en stor suksess. Episodeantallet alene gjør serien til tidenes største norske animasjonsserie, og serien er allerede blitt solgt til finsk og svensk TV.

Serien er basert på de populære barnebøkene av Arne Svingen,og er ifølge produsent Mosvold "en lekelysten serie om en storøyd førsteklassing som møter verden med skjevt blikk og bankende hjerte. "

Kan få kult-status

I august fikk Kool Produktion AS eksperthjelp fra den britiske animasjonsguruen Gary Pope til å hjelpe dem med å utvikle serien videre. Han har blant annet jobbet med store selskaper som Disney, Cartoon Network og BBC. Han er i tillegg ekspert på barnepsykologi. Pope uttrykte da at han hadde stor tro på serien.

— Tegningene er kanskje ikke så avanserte, men det er et sprøtt show med mulighet til å gjøres kultaktig, sa han til Aftenposten etter møtet med teamet bak "Hubert".

Dette er musikk i ørene for produsent Mosvold og regissør Hansen, som har uttrykt et ønske om å videreutvikle animasjonsserien til en South Park for barn.