MUSIKK: — Plata er et mye roligere popalbum enn de to første. Det gjorde at jeg kunne bruke stemmen min enda mer i studio, forteller Maria Arredondo.

Albumet har fått navnet «For a Moment», og er Arredondos fjerde utgivelse siden 2003. Den første singelen fra albumet, «Brief and Beautiful», har allerede solgt mer enn 10.000 eksemplarer.

Venneslajenta ga ut plater i 2003, 2004 og 2005. Studioarbeidet med «For a Moment» startet i februar 2007, og Arredondo mener oppholdet på ett år gjorde godt.

  • Det gjorde meg sulten på å gå i studio igjen. Jeg fikk god tid på meg til å spille inn, og har fått mer erfaring og større trygghet på hvordan innspillinger fungerer, sier Arredondo.

På det nye albumet har hun brukt en rekke forskjellige produsenter og låtskrivere.

  • Det har funket veldig bra. Utrykkene er veldig forskjellige. Du føler ikke at du sitter og hører samme sangen gjennom hele plata, forklarer hun.

SELGER GODT.

De siste fem årene har hun solgt over 150.000 album. Veien fra relativt ukjent venndøl til en av Norges mestselgende kvinnelige artister de siste årene har ifølge Maria ikke vært like hektisk som man kanskje skulle tro.

  • Man skynder seg langsomt. Plateselskapet har holdt meg litt tilbake, selv da jeg var sikker på at jeg kunne klare litt mer. Det har nok vært fornuftig, for det er mye man skal vende seg til.

Fram mot jul blir Maria utstyrt med mikrofon og sprittusj. Da venter minikonserter og platesignering, blant annet på Sørlandet. Det håper hun blir enklere enn sist.

  • I jula 2005 skulle jeg signere album i en platebutikk i Kristiansand, men flyet mitt ble forsinket flere timer. Til slutt kom vi til butikken klokka 12 på natta, og jeg fikk signert platene til dem som fortsatt var der.

FORSIKTIGE FANS.

Arredondo har fått en solid fanbase de siste årene. Flere av dem har hun lært seg å kjenne godt.

  • Noen har fulgt meg helt siden begynnelsen, og de kjenner man jo. Jeg har verdens beste fans. De er veldig forsiktige, smiler hun.

Maria Arredondo bor på Nordstrand i Oslo, men til jul går turen hjemover for første gang på en stund.

  • Jeg har ikke vært hjemme siden august, og det er lenge for meg. Spesielt hyggelig blir det å treffe brødrene mine. Vi har alltid vært veldig tett knyttet til hverandre.

Men her og nå er det «For a Moment» som står i fokus. Med plateslipp følger anmeldelser, men de er ikke veldig viktige for Maria.

  • Det er spennende med anmeldelser, og jeg setter pris på konstruktive tilbakemeldinger, men jeg føler at denne platen er den beste jeg kunne laget nå. Jeg er utrolig fornøyd.